Samuraien William Adams
Play • 28 min

William Adams var den aller første engelskmannen som kom til Japan. Det skjedde 19. april 1600.

Adams var navigatør på skipet «de Liefde» som var e av fem skip som var på reise til Asia. Skipene hadde vært på havet i 19 måneder, men i løpet av turen hadde de fleste forlist.

William Adams og resten av de 20-30 overlevende (av et mannskap på totalt 110) på «de Liefde» ble tatt til fange av de japanske myndighetene. Noen av de overlevende fikk reise tilbake til Nederland, men William Adams ble holdt tilbake i Japan - i utgangspunktet som fange.

Etter hvert skulle han bli forfremmet til en viktig posisjon som Ieyasu Tokugawas personlige rådgiver i saker som hadde med handel, Europa og skipsfart å gjøre.

Support the show

P.S.

Har du kommentarer til det du har hørt? Legg igjen en beskjed på JudoMania Podcast. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsidene eller skrive en e-post til podcast@judomania.no. Alle får svar!

Jeg anbefaler deg også å abonnere på nyhetsbrevet! Det kommer en gang i måneden.

Støtt gjerne opp om podcasten ved å klikke på denne linken. Her kan du velge å støtte meg med en fast sum hver måned (for eksempel tilsvarende en kaffekopp). Det er enkelt å melde seg av, hvis du skulle ombestemme deg.

Arne ツ

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu