Manga, tegneserier og judo
Play • 32 min

I denne episoden handler det om manga, tegneserier og judo - nærmere bestemt den japanske tegneserien «Judo no rekishi – Kano Jigoro no shogai» som betyr «Historien om judo og livet til Jigoro Kano». Tegneserien ble publisert i 1987, bare ett år før 50-årsdagen for Jigoro Kanos død skulle markeres, og den hadde som mål å «vise historien om judo basert på fakta». Kodokansenteret i Tokyo hadde redaktøransvar for innholdet. 

Manga finnes og brukes i alle deler av samfunnet i Japan. Det er ikke uvanlig å bruke tegneserier som en del av det pedagogiske opplegget i Japan - det gjelder både i skoler, faktisk også i høyere utdanning, men også i informasjonskampanjer i regi av myndighetene. Det japanske folket er altså ganske vant til å forholde seg til tegneserier, også når det gjelder såkalt seriøs informasjon.

Derfor er det ikke unaturlig at ledelsen på Kodokan så for seg at det kunne være fint med en tegneserie om judoens opprinnelse og utvikling. Det er rett og slett en helt vanlig tilnærming til det å presentere seriøs informasjon i Japan.

Support the show

P.S.

Har du kommentarer til det du har hørt? Legg igjen en beskjed på JudoMania Podcast. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsidene eller skrive en e-post til podcast@judomania.no. Alle får svar!

Jeg anbefaler deg også å abonnere på nyhetsbrevet! Det kommer en gang i måneden.

Støtt gjerne opp om podcasten ved å klikke på denne linken. Her kan du velge å støtte meg med en fast sum hver måned (for eksempel tilsvarende en kaffekopp). Det er enkelt å melde seg av, hvis du skulle ombestemme deg.

Arne ツ

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu