Planlagt tilstedeværelse - en fortelling om en fugl i et tre
Play • 23 min

Vi lever i et samfunn der alt går raskt og der arbeid, skole, fritid og alt vi driver på med sauses sammen i en stadig større gryte. Selvpresentasjon og selvrealisering via sosiale medier og på ulike plattformer har ikke gjort dette stresset og presset mindre. Stadig flere presenterer sitt tilsynelatende vellykkede liv slik at alle kan la seg imponere.

Det blir en slags evig jakt på hva man kunne ha vært. Tankene er gjerne et helt annet sted enn der du er. Men det finnes selvsagt hjelp å få. Det er ikke mangel på meditasjonskurs, bøker om selvhjelp og mindfulness. Zen og stoisk ro, liksom. Men blir ikke dette også bare enda en ting man burde ha gjort?

I Østen er man gjerne opptatt av at kropp og sjel (hva nå enn det er) skal være i harmoni eller være ett. I stedet for at kroppen er her, men tankene er et annet sted, så må man samle dette på ett sted. Men kan man planlegge å være her og nå?

Blir ikke det å planlegge for tilstedeværelse en slags selvmotsigelse, eller går det an å kombinere dem i en slags tredje mulighet? Kan man klarer å gjøre som varslerfuglen, altså være helt og fullt til stede her og nå, samtidig som eventuelle framtidige muligheter og utfall er vurdert?

Disse spørsmålene forsøker jeg å filosofere rundt i denne episoden av JudoMania.

Din mening teller!

Har du kommentarer til det du har hørt, har du lyst til å være med i en episode eller bidra på andre måter? Legg inn en kommentar eller lydmelding på JudoMania Podcast.

Legg gjerne inn en vurdering eller noen stjerner på Apple Podcasts eller Spotify også! Det hadde jeg satt stor pris på.

Ta gjerne kontakt med om du har tips, kommentarer, innspill, ros eller kritikk. Bruk kontaktskjemaet på nettsidene eller skriv en e-post til podcast@judomania.no. Jeg anbefaler også å abonnere på nyhetsbrevet. Da går du ikke glipp av noe!

Følg JudoMania her:

Support the show

P.S.

Har du kommentarer til det du har hørt? Legg igjen en beskjed på JudoMania Podcast. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsidene eller skrive en e-post til podcast@judomania.no. Alle får svar!

Jeg anbefaler deg også å abonnere på nyhetsbrevet! Det kommer en gang i måneden.

Støtt gjerne opp om podcasten ved å klikke på denne linken. Her kan du velge å støtte meg med en fast sum hver måned (for eksempel tilsvarende en kaffekopp). Det er enkelt å melde seg av, hvis du skulle ombestemme deg.

Arne ツ

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu