Tatami - hold deg på matta!
Play • 26 min

Et av de absolutt viktigste elementene i treningen til en judoutøver er underlaget. Her skiller vi oss ikke særlig fra andre idretter. Bare tenk på fotball, friidrett, golf, ulike former for motorsport, tennis og så videre. Det er klart at underlaget har noe å si - også i kampsport.

I judo er hovedoppgaven til underlaget å dempe fallet. Judoutøvere kan bruke ulike former for fallteknikk, men for å trene og konkurrere uten for mye ubehag, så er det viktig å ha et gulv som er tilpasset aktiviteten.

Boksing, bryting og MMA har sine varianter av underlag, men judo skiller seg i stor grad fra disse kampformene ved at utgangspunktet egentlig er noe som allerede finnes, og alle fall fantes i de fleste japanske hjem, nemlig matter - som på japansk heter tatami.

Og i denne episoden skal vi se litt nærmere på denne tradisjonelle matten. Når begynte det vanlig å bruke tatami i private hjem? Når ble den tatt i bruk i judo?  Hvilke farger brukes?

Din mening teller!

Har du kommentarer til det du har hørt, har du lyst til å være med i en episode eller bidra på andre måter? Legg inn en kommentar eller lydmelding på JudoMania Podcast.

Legg gjerne inn en vurdering eller noen stjerner på Apple Podcasts eller Spotify også! Det hadde jeg satt stor pris på.

Ta gjerne kontakt med om du har tips, kommentarer, innspill, ros eller kritikk. Bruk kontaktskjemaet på nettsidene eller skriv en e-post til podcast@judomania.no. Jeg anbefaler også å abonnere på nyhetsbrevet. Da går du ikke glipp av noe!

Følg JudoMania her:

Support the show

P.S.

Har du kommentarer til det du har hørt? Legg igjen en beskjed på JudoMania Podcast. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsidene eller skrive en e-post til podcast@judomania.no. Alle får svar!

Jeg anbefaler deg også å abonnere på nyhetsbrevet! Det kommer en gang i måneden.

Støtt gjerne opp om podcasten ved å klikke på denne linken. Her kan du velge å støtte meg med en fast sum hver måned (for eksempel tilsvarende en kaffekopp). Det er enkelt å melde seg av, hvis du skulle ombestemme deg.

Arne ツ

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu