Emily Diana Watts - overklassekvinnen som skrev bok om judo
Play • 18 min

Det er ikke alle som opplever å bli 101 år gamle, men det fikk Emily Diana Watts (1867-1968) oppleve. Hun var blant de aller første judo-instruktørene i den vestlige verden.

Emily Diana Watts var på ingen måte en arbeiderklassekvinne. Hun tilhørte den absolutte overklassen, og når man var født inn i en rik familie i det viktorianske England, så var det mange muligheter for å drive med andre ting en arbeid for å skaffe tak over hodet og mat på bordet.

Da hun var 36 år gammel begynte hun å trene judo i Golden Square dojo. Allerede tre år senere, i 1906, underviste hun 15 gutter i Prince’s Skating Club i Knightsbridge i London. Det var også dette året hun ga ut boka «The Fine Art of Jujitsu». Dette var  første gang en kvinne sto som forfatter av en bok på engelsk om jujutsu.  Emily Diana Watts viser  med denne boka at judo var akseptert i alle samfunnslag.

I og med at Emily Diana Watts er forfatter av boka «The Fine Art of Jujitsu» blir hun en autoritet på temaet selvforsvarsteknikker og trening.

Les mer og se bilder her: Emily Diana Watts

Din mening teller!

Har du kommentarer til det du har hørt, har du lyst til å være med i en episode eller bidra på andre måter? Legg inn en kommentar eller lydmelding på JudoMania Podcast.

Legg gjerne inn en vurdering eller noen stjerner på Apple Podcasts eller Spotify også! Det hadde jeg satt stor pris på.

Ta gjerne kontakt med om du har tips, kommentarer, innspill, ros eller kritikk. Bruk kontaktskjemaet på nettsidene eller skriv en e-post til podcast@judomania.no. Jeg anbefaler også å abonnere på nyhetsbrevet. Da går du ikke glipp av noe!

Følg JudoMania her:

Support the show

P.S.

Har du kommentarer til det du har hørt? Legg igjen en beskjed på JudoMania Podcast. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsidene eller skrive en e-post til podcast@judomania.no. Alle får svar!

Jeg anbefaler deg også å abonnere på nyhetsbrevet! Det kommer en gang i måneden.

Støtt gjerne opp om podcasten ved å klikke på denne linken. Her kan du velge å støtte meg med en fast sum hver måned (for eksempel tilsvarende en kaffekopp). Det er enkelt å melde seg av, hvis du skulle ombestemme deg.

Arne ツ

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu