Kockázat? Értékellek!
Play • 13 min

A mai epizódban megnyitjuk a kockázatértékelés izgalmas témakörét, megvizsgáljuk annak szükségességét, betekintünk az alapjaiba.

Cégvezetőként, munkáltatóként célunk, munkavédelmi szakemberként pedig feladatunk az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek kialakítása, a balesetek, foglalkozási megbetegedések megakadályozása, megelőzése. Ezzel végső soron a vállalat hosszú távú, fenntartható működéséhez való hozzájárulás - legalábbis a munkavédelem oldaláról. A vállalat ezt teszi a vezetés szintjén minden területen: igyekszik a kockázatokat csökkenteni és az optimális működést biztosítani. 

Cél tehát az optimális működés, vagyis a legjobb eredmény elérése az elérhető legalacsonyabb kockázat mellett. S ez a dolga a munkavédelemnek is. A legjobb eredmény, ha minden munkavállaló biztonságban dolgozhat, ehhez pedig nem kell más csak ismernünk a munkahelyi baleseti és egészségkárosító kockázatokat, és lehetőség szerint megszűntetni, vagy a lehető legalacsonyabbra csökkenteni azokat.

Ez így talán egyszerűnek hangzik, de ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy egyáltalán nem az...


More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu