257 podcast
257 podcast
Sep 25, 2022
257 podcast - Величествен старт на новия сезон
Play • 8 min

Кралицата си отиде, да живее Кралят.

Изключителна жена, съпруга, майка на 4 деца, обединител, най-световният лидер между световните лидери. 70 години в служба на народа, кралицата на света – ето това е и такава ще остане кралица Елизабет II в историята.

Вечерта преди коронясването й през 1956 г. в Уестминстърското абатство в радио обръщение към Британската общност тя казва: "През целия ми живот и със цялото си сърце аз ще се стремя да заслужа Вашето доверие". Доверието на милиони хора. И не само.

70 години всяка сутрин гайдар е свирил 15 минути под прозорците на спалнята на Елизабет II. Сякаш е бил нейния будилник.

Ден след смъртта й кралският пчелар трябва да каже на пчелите, че Кралицата вече я няма. В духа на стара традиция, Джон Чапъл уведомява обитателите на кошерите в Бъкингамския дворец и Кларънс хаус, че стопанката им си е отишла от този свят.

И още - за операцията "London Bridge", перлите и диамантите в кралския протокол, какво изобразява конската подкова на 7-годишната Шарлот, подарък от прабаба й кралица Елизабет II – за всичко това разказват в първия епизод от новия сезон на 257 podcast журналистът от радио София Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu