257 podcast
257 podcast
Nov 28, 2022
257 podcast - Валери Йорданов: Каквото и да стане, небосклонът няма да падне
Play • 18 min

Едно момче, което стои под една липа и гледа своята жълта плувка във водоема пред него.

"Това се опитвам да бъда постоянно в спокойните и неспокойните си моменти.

"Да намеря релакс някъде далеч от хората“, казва за себе си актьорът, режисьорът, човекът Валери Йорданов, с чийто личен пример за проявен кураж, уязвимост и решителност ще се срещнете в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 "257 podcast“ с водещи Катя Василева и Кристина Крънчева.

Десет години след режисьорския си дебют в киното с филма "Кецове", новият филм на Валери Йорданов „Шекспир като улично куче“ вече е с 6 награди „Златна роза“ и това е само началото. В книжарниците е първата му книга - сборникът от кратки разкази "Гризачи".

"Това, в което се вглеждам най-често са чешитите. Виждаш, че са неразбрани и в ъгъла на живота. А на мен са ми много симпатични, защото носят тяхната си естественост, която днес рядко виждаме“, казва още Валери Йорданов и добавя: 'Предполагам, че и аз съм чешит“.

Вярва в истинската връзка между хората и в децата, които могат да го разсмеят и разплачат, и само заради които е готов на компромис. Определя куража като нещо много симпатично, което го връща точно към онова хлапе с плувката. Казва, че може да се счупи от несправедливост и загуба.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu