SYNGEDAMA?
SYNGEDAMA?
Nov 4, 2021
15: Reidun Sæther om karriere, sangteknikk og hvorfor «syngedame» er en problematisk betegnelse
Play • 1 hr 22 min

Gjest i dagens episode av ‘Syngedama?’ er sanger, skuespiller og sangpedagog Reidun Sæther. Reidun har så langt i karrieren sin opparbeidet seg en imponerende lang merittliste, bl.a med mange ledende roller på musikalscenen: Hun har spilt Cosette i «Les Miserable» på Akershus Teater, Jellylorum/Griddlebone i «Cats» på Chat Noir, Killer Queen i «We Will rock you» på Folketeatret, Lady of the lake i «Spamalot» på Folketeatret, Svetlana i «Chess in concert» under sjakk VM i Tromsø, Kristina i «Kristina från Duvemåla» på Lillestrøm Kultursenter og operaslangen Kaa i «Jungelboken» på Chateu Neuf. Reidun har turnert med musikkforestillingene «Reidun og Per elsker musikaler» med Per Vollestad og «Diva and the Beast» sammen med Øyvind Blunck.

Hun har vært å se i bl.a Melodi Grand Prix, Stjernekamp, Allsang på Grensen, Beat for Beat, Artistgallaen, I kveld med Ylvis, Håp i ei gryte, Brille og Lillyhammer 2. Reidun synger åpningsmelodien «Livets sirkel» i Disneyfilmen «Løvenes Konge» fra 2019, og hun har i tillegg gitt ut to soloalbum; «Where my Secret lies» og «Frostroser». På sistnevnte album har hun bidratt som tekstforfatter, komponist og produsent.

Reidun har utdannelse fra Teaterhøyskolen i Gøteborg og Complete Vocal Institute i København, og hun har blant annet undervist ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

I episoden forteller Reidun om noen av høydepunktene så langt i karrieren, hennes tanker om sangteknikk og øving, stresset med direktesendte tv-konkurranser og hvorfor hun mener at «syngedame» er en problematisk betegnelse.

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu