Aardemakers
Aardemakers
Sep 2, 2021
#5 Aardemakers - in gesprek met Alex Datema over de toekomst van de landbouw
Play • 1 hr 8 min

In deze aflevering van Aardemakers spreken we Alex Datema over de toekomst van de landbouw.   

Alex is sinds 1992 melkveehouder, de afgelopen 10 jaar in maatschap met een compagnon. Een gemiddeld melkveebedrijf voor Nederlandse begrippen. 110 koeien en 70 hectare grasland. Ze melken met robots, maar de koeien hebben weidegang. Ook doen ze aan weidevogelbeheer.
Naast melkveehouder wordt Alex ook wel eens de 'vergaderboer' genoemd. Hij doet veel neventaken naast het boer zijn. Zo is hij voorzitter van Boerennatuur, lid van de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding, lid van de Agro Agenda Noord Nederland en voorzitter van de versnellingsagenda Melkveehouderij Noord Nederland. Ook schrijft hij af en toe een stukje voor verschillende media is laat hij ook online wel eens van zich horen. Kortom, een melkveehouder met een visie op de landbouw van de toekomst en een duidelijk idee hoe we een duurzamere landbouw kunnen bereiken. 

In het gesprek bespreken we verschillende aspecten van de huidige en toekomstige landbouw, van 'onze' kijk op natuur tot samenwerken tot voeding en de rol van onze relatie tot voeding in de transitie naar een duurzaam landbouwsysteem. 

Vond je het interessant? Abonneer je dan, like de aflevering en deel hem vooral met je netwerk.  

Je kunt ons ook volgen op Instagram, LinkedIn en Medium. Of abonneer je op Ons weekboek | elke week een eerlijke update in je mailbox 🧭 

🌿 De content de wij maken is gratis. Als je het gaaf vindt om ons te volgen tijdens onze reis naar het boerenleven en ons wilt supporten in de zoektocht naar een regeneratieve samenleving, dan kun je een donatie doen, zodat wij steeds meer een betere podcasts kunnen maken.  ❤️

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu