21. Szeretet nyelvlecke
Play • 31 min

Ahogy az előző adásban, úgy most egy kedvenc könyvünkről fogunk beszélni. Ez ma Gary Chapman Öt szeretetnyelv című könyve.

A könyv népszerű, szinte biztos, hogy Te is hallottál már róla. Azt már viszont kevesebben tudják viszont, hogy nem csak a szerelmi életben kaphatunk tanácsot, ha megismerjük a szeretetnyelveket, hanem a munka vagy a család viszonylatában is. Az öt szeretetnyelv ugyanis azt mutatja, hogy mások hogyan fejezik ki és élik meg a szeretetet.

„Azt érzem, hogy már nem is szeretsz…”

Ismerős mondat?

A szeretetnyelvek segítenek megérteni azt, hogy nekünk milyen fajta szeretet szükséges ahhoz, hogy táplálni tudjuk a „szeretet tartályunk”. De ennél talán fontosabb, hogy azt is kideríthetjük, hogy hogyan szeressünk valaki mást!

Te tudod mi a szeretnyelved? Teszteld le itt: http://motivaciosiroda.hu/wp-content/uploads/2021/10/DD_szeretetnyelvteszt.pdf

Persze nem lehet mindenkivel teszteket kitölteni. A szeretetnyelvét bárkinek kideríthetjük úgy, ha odafigyelünk, hogy mire panaszkodik, vagy hogyan fejezi ki a szeretetét.

Bármelyik szeretet nyelvet is használjuk legyünk mindig őszinték, mert a hamis motivációk mindig átlátszanak.

Kövessetek minket a https://www.facebook.com/mertekadocsakFacebook oldalunkon. További témákat és blogcikkeket találhattok a http://mertekadocsak.hu weboldalon.

---

0:39 A szeretetnyelvek

4:54 Hogyan töltsük fel a szeretet tartályunk?

6:50 Hogyan szeressünk másokat?

13:11 Hogyan derítsük ki, hogy mi lehet valaki más szeretet nyelve?

17:07 Szeretet nyelvek a munkahelyen

19:55 Az öt szeretetnyelvről

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu