AIDEA Podkast
AIDEA Podkast
Sep 24, 2020
#8 — Dialog — Strah & povprečnost
Play episode · 2 hr 48 min

Jani Pravdič, Andrej Škraba in Klemen Selakovič. Enkrat na mesec se dobimo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje.

=============================================

Teme dialoga (20. september 2020):

Social Dilemma & eksternalije družbenih omrežij; sreča ali trdo delo; hvaležnost in sreča; marihuana; andrejeva spiritualnost; kaj študirati; analiza svoje preteklosti ali osredotočanje na sedanjost; strah pred povprečnostjo; praksa meditacije; itd.

=============================================

Omenjeno v epizodi:

Vidno v opisu YT posnetka

Lovim ravnotežje
Lovim ravnotežje
Nina Gaspari
50: Nastja Kramer Pesek - soustanoviteljica in solastnica spletne trgovine in lifestyle portala Malinca
V 50. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Nastjo Kramer Pesek - solastnico blagovne znamke Malinca, ki sta jo pred sedmimi leti odprli s prijateljico Andrejo. V teh epizodi se z Nastjo pogovarjava o podjetniških izzivih, kako so se kot spletna trgovina hitro odzvali na nove razmere, ki jih je prinesla koronakriza in zabeležili 100-odstotni dvig prodaje prav v pomladnih mesecih, ko smo imeli popolno zaprtje. Govoriva tudi o tem, kako pomembno je znamo sprejemati hitre odločitve, biti fleksibilni, poznati svoj namen in ga uskladiti s svojimi idealnimi kupci. Nastja v pogovoru zaupa tudi en kup idej, kako sodelovati z digitalnimi vplivneži, vklapljati kupce v načrtovanje prihajajočih aktivnosti in razvoja izdelkov, pripravljanje vsebin, kako za Andrejo usklajujeta vloge in, kako v kupu idej prepoznati tisto pravo. In jo izpeljati do konca.  Ne pozabi skočiti na spodnjo povezavo, kjer te v zapisu epizode čakajo vse informacije in dodatne povezave, ki smo jih omenile v pogovoru. ZAPIS EPIZODE: https://ninagaspari.com/epizoda50/ *** TRIDNEVNA SPLETNA DELAVNICA 360 BOOTCAMP - ČAKALNA LISTA*** Tridnevna spletna delavnica v živo, ki jo organiziram z Masho Mazi in Mojco Mars Žove, bo potekala sredi novembra. Mesta bodo omejena, vabim pa te, da se že danes zapišeš na seznam tistih, ki boste prvi dobili vse informacije o delavnici in možnost, da se nam kot prvi pridružite. Mesta bodo omejena, zato ti toplo priporočam, da se še danes, če te tematika seveda zanima, prijaviš v čakalno vrsto. Svoj e-poštni naslov, kjer te bomo lahko ujele, nam zaupaj na tej povezavi: https://360bootcamp.si/ Vabim te, da se prijaviš na e-novičnik. S prijavo boš dobila popust za nakup e-vsebin v spletni trgovini in dodatne vsebine, ki jih pripravljam le za naročnice novičk. Takoj ob prijavi boš v svoj nabiralnik prejela popust in moje počasne jutranje rutine, s katerimi poskrbim, da v vsak dan vstopim na najboljši način. Naročiš se lahko prek https://ninagaspari.com/newsletter/ V spletni trgovini te že čakajo krasne e-knjige in e-delovni zvezki: https://ninagaspari.com/shop/ Ujameš me lahko tudi na: INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ninagaspari/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/iamninagaspari/ TWITTER: https://twitter.com/ninagaspari SPLETNA STRAN: https://ninagaspari.com/
1 hr 12 min
Gospodična knjiga - Podcast
Gospodična knjiga - Podcast
Gospodična knjiga
10: BRALNA POSVETOVALNICA – KAKO BRATI OTROKOM?
V nacionalnem mesecu skupnega branja, ki bo tekel vse do 11. oktobra, in ob zadnji priložnosti za poletni podkast Gospodična knjiga pred tabo razgrinjam 10. epizodo z naslovom Bralna posvetovalnica – kako brati otrokom?. V podkastu (37:23) odgovorim na najpogostejša vprašanja spremljevalcev Gdč. knjige: * Kdaj začeti brati otroku? * Kako brati nemirnemu otroku? * Kako brati otrokom različne starosti? * Kako prepričati najstnika, da prebere vsaj eno knjigo na leto? Na nekatera vprašanja ne bi zmogla dovolj dobro odgovoriti, zato sem na pomoč poklicala pet spletnih ustvarjalk in izkušenih bralk otrokom. Za deljenje družinskih bralnih izkušenj se močno zahvaljujem: * Nini, Z ljubeznijo, Mama * Vojki, Pri Sofiji “Zdelo se je, da družinsko branje izgublja “edino smiselno” obliko, kakršno promovirajo učeno zapisani referati in branje spodbujajoči plakati.” * Ajdi, @less_is__the_new_black * Alenki, Literarna lekarna “Pri tem, ko berem z mami, mi je najbolj všeč, da poslušam zgodbo. Všeč mi je, ker si takrat vzame čas samo zame. Tudi meni je fino brati. Pomaga mi, da se zvečer umirim in da lažje zaspim. Fino je tudi, ker se z branjem naučim kaj novega.” (Alenkin sobralec, 8 let) * Tini, Tina in fantje “Če nekaj znaš, še ne pomeni, da boš to tudi počel.” Na svoj računalnik ali mobilno napravo lahko brezplačno shraniš tri priporočilne sezname Gdč. knjige za najmlajše otroke: BEREM SINKU 1-2, BEREM SINKU 2-4 in BEREM SINKU 4-6. Alenka (Literarna lekarna) je pripravila seznam naslovov, ki jih trenutno najraje bereta z 8-letnikom: * Andrus Kivirähk: Oskar in govoreči predmeti (KUD Sodobnost International, 2020) * Svetlana Makarovič: Korenčkov palček (Mladinska knjiga, 2016) * Roberto Santiago: Nogometastični (Malinc, 2019) * Trudy Ludwig: Nevidni fant (Grafenauer, 2019) * Patrice Karst: Nevidna nit (Grafenauer, 2019) * Jana Bauer: Ding dong zgodbe (KUD Sodobnost International, 2018) * Sjoerd Kuyper: Nožič (Zala, 2019) * Annet Schaap: Lučka (Sanje, 2019) * Andrej E. Skubic: Trio Golaznikus (Mladinska knjiga, 2020) Z 10. epizodo se poletna sezona podkasta Gospodična knjiga končuje. Ali se bom s podkastom še vrnila, ni vprašanje. No, ker se bom. Toda zaenkrat naj stvari plujejo po svoje in morda se z glasom spet slišimo že jeseni … pozimi? Kdo ve, kam pelje. Mene je podkast vodil daleč in moja pričakovanja, cilji ter želje so s tako vsebino popolnoma doseženi. Najlepša hvala vsakemu, ki je katerikoli epizodi prisluhnil. Vem, da si je dandanes nesamoumevno vzeti čas za to in ono govorjenje. Upam, da je bilo zate vredno. Podkast Gospodična knjiga predstavi še komu.
37 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu