Aflevering 9: Vincent Robijn, directeur van het Historisch Centrum Overijssel.
Play
In deze speciale aflevering van de Wijzen Uit Het Oosten spreekt Job met Vincent Robijn, directeur van het Historisch Centrum Overijssel. De aflevering staat in het teken van de bevrijding van Overijssel na De Tweede Wereldoorlog. In april van dit jaar is dat precies 75 jaar geleden.
Vincent vertelt in de Podcast anekdotes over de laatste periode voor de bevrijding, hoe de wederopbouw is verlopen en waarom er door de overlevenden weinig over de oorlog gesproken werd. Daarnaast wordt er gesproken over de verschillende soorten vrijheid, het belang van vrijheid in onze huidige maatschappij en hoe onze kijk daarop voortdurend veranderd.
 
75 jaar vrijheid wordt gevierd met een Vrijheidstour door Overijssel. In het voetspoor van de bevrijders trekt de Vrijheidstour van 1 t/m 17 april door de provincie. Een touringcar onder de titel Vrijheidsexpres reist langs de steden en dorpen die op die dag bevrijd zijn. De Vrijheidstour sluit dagelijks af met een podiumprogramma. Op overijsselviertvrijheid.nl kun je onder andere vinden langs welke plaatsen de Vrijheidsexpres rijdt.
 
Note: in de Podcast wordt verteld dat het landmark #OPGEZWOLLE om 18:00 uur wordt onthuld. Dit is niet correct. Het landmark zal om 15:30 uur worden onthuld.
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu