Corso in Centrum
Play • 42 min

Corso in Centrum

Stille zaterdag, door het hart van Amsterdam
met de Culturele Stelling Amsterdam

In deze uitzending behandelen uw hosts Selby Gildemacher alias DJ Fer A.F. Drijver, Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink met Radio Noord Amsterdam, de gesproken buurtkrant, de volgende onderwerpen:
– Een introductiegesprek
– Nieuws uit Noord
– Ongevraagd propaganda advies aan Volodymyr Zelensky
– Het langste hek ter wereld
– Gedicht geïnspireerd door een gedicht van Bono geïnspireerd door de oorlog in de Oekraïne

Dit is Radio Noord Amsterdam met Corso in Centrum.


foto: Eric Seleky

De Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) viert haar tien jarig bestaan met een demonstratief KunstCorso.
Een parade van twaalf wagens met kunstwerken, performances, muziek en installaties.

Onbetaalbaar Kapitaal ! De Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) is een verdedigingslinie in en rond de stad waarin 40 zelfstandige woon-werkpanden, broedplaatsen en vrije culturele ruimten zich hebben verenigd. In deze panden en terreinen wonen en werken meer dan 3500 kunstenaars. Cultureel ondernemers en activistische geesten die niet alleen experimenteren en produceren maar ook met (sub)culturele programmering naar buiten treden waarmee ze vernieuwing, levendigheid en avontuur in de stad brengen.

In het commercieel vermarkte stadslandschap van Amsterdam staan niet alleen de culturele vrijplaatsen, broedplaatsen en kunstenaarsateliers onder enorme druk, maar ook de alternatieve manieren van leven en werken die bij deze plekken horen. Zoals collectief eigendom, inclusiviteit , sociale betrokkenheid en duurzaamheid. De CSA zet zich in om het imago van Amsterdam als vrije, open en tolerante stad ook voor de toekomst te behouden.

Met kunst, cultuur en sociaal maatschappelijke solidariteit op weg naar een eerlijkere stad: waardeer het Onbetaalbaar Kapitaal van de stad!

 

fotografie: Ernst van Deursen

Het bericht Corso in Centrum verscheen eerst op Radio Noord Amsterdam.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu