Vitale Functies
Vitale Functies
Mar 7, 2022
Corona en eenzaamheid: een pijnlijke tweestrijd
Play • 29 min
In het voorjaar van 2020 worden verpleeghuizen hard getroffen door het coronavirus. De vooral oudere bewoners zijn een kwetsbare groep bij wie een besmetting vaak fataal afloopt. Janneke en Mirjam werken beiden als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en staan daarmee middenin de grootste gezondheidscrisis die ons land ooit heeft gekend.

Om besmettingen tegen te gaan worden er strenge veiligheidsmaatregelen ingevoerd: er mag geen bezoek meer langskomen. En het is de vraag wat als erger wordt ervaren. De kans op besmetting? Of de enorme eenzaamheid die deze maatregel veroorzaakt. Janneke en Mirjam worden gedwongen om met doorzettingsvermogen en creativiteit het beste ervan te maken. Maar de pijn en de hartverscheurende situaties zijn onontkoombaar. Hoe gaan zij hiermee om?

In 'Vitale functies' gaat Suzanne Spliethoff, samen met medewerkers uit de sector terug naar indrukwekkende momenten in hun werk.

'Vitale functies' is een podcast van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en is geproduceerd door audio agency Airborne. Meer weten? Kijk dan op pfzw.nl/podcast
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu