RAMT
RAMT
Jan 8, 2023
Astrid har båret 6 børn og født 5 børn men har kun de fire af dem hos sig. 1 afsnit med Astrid Givard
Play • 47 min
Astrid er Doula og har firmaet En ANDEN start samt Doulauddannelsen ved Dansk Doula Institut.

Astrid fortæller her sin historie om at miste og om hendes arbejde som Doula.
Astrid har båret 6 børn og født 5 børn men har kun de fire af dem er hos sig.


Astrid har oplevet at miste i uge 11 på grund af en ufrivillig abort. Det 4. barn Sigfred, døde før han blev født, 5 dage over termin af uforklarlige grunde.

3 måneder efter hun mistede Sigfred måtte hun træde til, ved en fødsel da både den planlagt Doula og jordemoderen ikke kunne nå frem. Det blev en skæbnens dag for Astrid hvor hun blev endnu mere klar over at hun ville vælge sit fag, vælge livet.
Astrid fortæller ”Jeg havde oplevelsen af at jeg kunne vælge mellem lyset eller mørket og jeg valgte lyset. Det har givet vores liv så meget at vælge at se Sigfred som en gave”


Astrid bliver nogle gange spurgt om hun ville ønske, hun aldrig var blevet gravid med Sigfred. Men Astrid vil hellere gennemleve graviditeten og fødslen igen, end at være foruden den oplevelse. Allerhelst vil hun ønske Sigfred kunne være hos hende i livet men han er en del af livet, deres familie. Taknemmeligheden er stor.


Astrid sprang ud som Doula efter at hun oplevede sin først fødsel som ubehagelig for 14 år siden og hun valgte, at hendes anden fødsel skulle være en hjemmefødsel som hun oplevede blev en succes. Astrid blev siden hen Doula, og hun fortæller her hvad en Doula er og Doulaens opgaver før, under og efter fødslen.

Astrid fortæller om hvad sker der med vores kroppen, når vi mister et barn i graviditeten. Astrid oplevede selv mange kropslige symptomer efter sine tab, og der er ting hun ville have gjort anderledes, hvis hun havde vidst det, hun ved i dag.


Få Astrids gode råd om, hvordan du kærligt kan hjælpe og ære din krop. Når den er fyldt med hormoner og stadig ikke har forstået at den ikke bærer et barn mere.


Sorgen rammer os instinktivt og det kan hjælpe os at forstå hvad der sker med vores krop. Alle tab skal anerkendes og rummes ud fra den individuelle oplevelse og proces.


Læse meget mere om Astrid her: https://enandenstart.dk/
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu