RAMT
RAMT
Feb 1, 2022
Derfor gør det så pokkers ondt når du oplever den ufrivillig abort -sorg
Play • 18 min
I den her episode af Ramt vil jeg fortælle om hvad der sker når du rammes af en ufrivillig abort. Hvorfor du reagerer som du gør og hvad der endelig er hændt dig der sker med dit sind og hvordan sorg påvirker dig.

Vi kommer alle ud for at miste et mennesker der har stået os nært før eller siden og derved opleve sorgen helt tæt på. Når du aborterer, mister du ikke kun dit barn og drømmen men også din uskyld. En uskyld vi alle har indtil vi oplever, at livet ikke bare er givet os og vi faktiske ikke kan bestemmer alt.

Vi oplever at vi ikke ”bare” har kontrol. Og det her med sætte liv i verden er noget vi SLET ikke kan kontroller og det kan give en føles af at fundament ryster eller smuler under dig.

Hver tredje graviditet ender med en ufrivillig eller spontan abort i første trimester. Du kan opleve at det ikke regnes for noget. Det kan være svært at få lov til at sørge.

Tabet er håndgribeligt og kan alligevel opleves svært at beskrive. Fordi du aldrig nåede at se barnet eller have tid sammen med det. Tid til at skabe minder.

Sorg er en individuel oplevelse. Man kan ikke sammenligne sin sorg med andres. Er du så uheldig at miste gentagne gange vil du nok opleve at sorgen er forskellig fra gang til gang.
Man kommer ikke igennem en sorg eller over en sorg. Sorg er en livsforandrenden konsekvens af det der er hent dig. En kendsgerning som du bliver nød til at forholde dig til uanset hvor lille eller stor din sorg er.


Har du lyst til at støtte op om podcasten? Det betyder rigtig meget!
Så give den skrive en anmeldelse til podcasten på Apple podcast. Det kan du gøre her:
https://podcasts.apple.com/dk/podcast/ramt/id1592302695?l=da

Kender du en der har mistet i deres graviditet så send en kærlig hjælp videre til dem med podcasten her og har du selv mistet og ønsker dig forstået af din omverden kan det være en god hjælp og henvise dem til denne podcast.

Har du lyst til at læse mere om sorg eller book en tid hos mig så læse her
https://karenkrognielsen.dk/
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu