Recordjager Hamilton schittert in Portugal, Albon stelt (weer) teleur - #12
42 min
Voor het eerst in 24 jaar werd er weer eens een Formule 1-race gehouden op Portugese bodem. Het Autódromo Internacional do Algarva was het strijdtoneel voor de twaalfde ronde van het wereldkampioenschap. Lewis Hamilton schitterde – ondanks een krampaanval – en pakte zijn 92ste overwinning in de Formule 1. Aan de andere kant van het spectrum bleef Alexander Albon opnieuw puntloos en lijken de dagen van de sympathieke Brit langzaamaan geteld.

We bespreken het in de twaalfde aflevering van de GPUpdate Podcast. Is Hamilton de beste Formule 1-coureur die we ooit gezien hebben? Hoe lang blijft men Albon nog verdedigen bij Red Bull en wie moet – als hij inderdaad aan de kant gezet wordt – hem vervangen? De stem van Max Verstappen in het keuzeproces voor een tweede coureur lijkt redelijk groot te zijn, dat zou erop kunnen wijzen dat Nico Hülkenberg volgend jaar een Red Bull-pak aan mag trekken.

Formule 1-journalisten Mike Mulder, Ronald Vording, Filip Cleeren en Mark Bremer bespreken de Portugese GP en het nieuws van het voorbije raceweekend. Vergeet je vooral niet te abonneren op de podcast zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen. De GPUpdate Podcast is beschikbaar in alle bekende podcastapps.
Oorlog op de flank
Oorlog op de flank
NIMH / Dag en Nacht Media
De epiloog van de bevrijding
Nederland, zomer 1945. Een zwaar gehavend land ontwaakt uit vijf jaar Duitse bezetting. De Tweede Wereldoorlog was voorbij, maar wat moest men nu? Overal gonsden opwindende woorden: ‘doorbraak’ en ‘vernieuwing.’ Maar ja, wélke doorbraak? Wélke vernieuwing? En tenslotte was er natuurlijk verdriet. Verdriet om het verlies van naasten, van vreemden, van huis en haard. Kortom, een oorlog en een bevrijding zijn bovenal: een vat vol tegenstrijdigheden. Als we iets gezien hebben in zestien afleveringen van Oorlog op de Flank, is het dat wel.  Dit was de laatste aflevering van Oorlog op de Flank, maar eigenlijk gaat het verhaal verder. Want met het einde van de Tweede Wereldoorlog was de wereldvrede helaas nog verre van beklonken. Al tijdens de oorlog tekenden de politiek leiders van 26 geallieerde landen de ‘Declaration of the United Nations’. In onze nieuwe podcast Vredessoldaten duiken we vanaf volgende maand in de boeiende geschiedenis van de Verenigde Naties. Abonneer je nu op Vredessoldaten, de nieuwe serie van het NIMH, te vinden in je favoriete podcast app! ℹ️ Credits: Oorlog op de flank is geproduceerd door Dag en Nacht Media in opdracht van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, het kennis- en onderzoekscentrum over de Nederlandse militaire geschiedenis. De podcast is onderdeel van de multimediale ode aan de vrijheid, kijk daarvoor ook op www.75jaarvrij.nl, en is mogelijk gemaakt door het DOSCO ontwikkelfonds. Dank ook aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Verteller: David Lucieer Research: Marco Middelwijk Projectleider NIMH: Lianne van den Doel Tekstschrijver: Christ Klep Productie en editing: Anne Janssens van Dag en Nacht Media Audiovormgeving: Studio Kloaq 75 jaar bevrijding 2019 en 2020 vormen bijzondere jubileumjaren: we vieren 75 jaar bevrijding van Nederland! Het NIMH lanceert elke maand een nieuwe digitale bevrijdingskrant op www.75jaarvrij.nl waarin de opmars wordt gevolgd met podcasts, artikelen, minidocumentaires en interviews.
43 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu