Vi Er Data
Vi Er Data
Oct 30, 2020
#27 I fremtiden dyrkes planter lodret
Play • 52 min
Grøntsager dyrket helt uden brug af jord, sollys og regn, lyder som science fiction. Men rundt om i verden findes allerede indendørs hi-tech landbrug, hvor planterne dyrkes i etager og med en tiendedel vand, de såkaldte vertikale landbrug.

Dem handler denne episode af Vi Er Data om.

Vertikale landbrug kan meget vel være en del af en løsningen på klodens voksende fødevareproblem. For planterne er rene, fri for pesticider og dyrket lokalt.

Og det er ikke kun her på jorden, at vertikale landbrug kan være en løsning. For i fremtiden mener NASA, at grøntsager dyrket i vertikale landbrug kan give astronauter næring på lange rumrejser. Faktisk har astronauterne på Den Internationale Rumstation allerede høstet rød romaine salat, som de har dyrket i rummet.

I studiet får vært Marie Høst besøg af vertikal landmand Sebastian Dragelykke, der er medstifter af Nabofarm, et af landets første vertikale landbrug.

Og så taler Marie med Frederikke Neergaard Mikkelsen, der er agronom og videnskabelig assistent ved Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet og som er arrangør af konferencen Vertical farming in a nordic context, som finder sted d. 13. Nov.

Vi Er Data er et ugentligt program som handler om vores drøm om teknologien som vores tjener og vores frygt for teknologien som vores betvinger. Vi undersøger hvordan teknologien ændrer vores liv på ganske uventede måder. Og hvordan vi kan være med til at fremelske de teknologier, vi ønsker os.

Vi Er Data bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu