Vi Er Data
Vi Er Data
Jun 19, 2020
Vi Er Data #12 - Internettet glemmer
Play • 55 min
I dag handler programmet om at Internettet - modsat hvad man går og siger - faktisk glemmer. ‘Internettet glemmer aldrig’ er en løgn vi går og fortæller hinanden, fordi vi er trætte af billeder fra gymnasiedrukture, som vi stadig er tagget i på Facebook.

Digital information er skrøbelig. Den er udsat på grund af evigt skiftende lagringsmetoder og filtyper - tænk bare på kassettebånd, VHS, floppy disk, CD, DVD, MiniDisc, harddisk, flashdrive og alle de andre opbevaringsmetoder vi har haft indtil videre. Nye formater sender gamle formater på lossepladsen og det kan være udfordrende at gemme længere end et par årtier ud i fremtiden, hvis man skal være sikker på at kunne tilgå det igen.

Marie Høst får taler med Martin Kunze som har taget dette problem meget seriøst og skabt projektet Memory of Mankind. Det har han gjort i bekymring over hvad vi efterlader os mange tusind år frem i tiden til efterfølgende civilisationer. Han har derfor skabt en tidskapsel med information på keramik-tavler begravet dybt i en saltmine i de østrigske alper.

Derudover får Marie Høst besøg af Jens Christian Hillerup, som bl.a. tog det på sine egne skuldre at bevare både det hedengangne børne- og ungdoms-sociale medie Arto, og hele Radio 24syvs udsendelsesarkiv.
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu