Rejsen
Rejsen
Nov 10, 2021
Amina: “Jeg får nærmest et panikanfald hver gang, inden jeg går på”
Play • 1 hr 25 min
“Hey, du skal lytte til min demo – du vil ikke fortryde det,” skrev Amina i en messenger-besked til en agent, hun havde fundet via Facebook. Kort efter sad hun på bagsædet af en bil med rapperen Branco, der fik ret, da han spåede: “Hun bliver kæmpestor.”

I dette afsnit af ‘Rejsen’ taler Danijel ‘Drux’ Deletic med sangerinden om på bare et år af brage igennem lydmuren, selvom det som barn virkede som en urealistisk drøm.

I dag er svært at komme udenom Amina, men det var anderledes, da hun voksede op:

“I wasn’t the shit,” forklarer hun om sin opvækst i Slagelse, hvor hun ikke følte, at hun passede ind.

”Slagelse er en dejlig by. Men det er provinsen, og det går rigtig hurtigt. Hvis der er sket noget kl. 10, så ved alle det 10.30. Det er godt, hvis din datter er kommet ind på en uddannelse, det er ikke så godt, hvis din søn skal i fængsel.”

Usikkerheden fulgte med hende, da hun flyttede til Nørrebro, hvor hun stiftede familie. Da forholdet gik i stykker, tog hun resolut en beslutning. Nu var det tid til, at sangdrømmen skulle gå i opfyldelse – også selvom hun samtidig både var studerende og alenemor.

Hun betalte en producer for at indspille sin første sang, lavede sange på YouTube-beats og tog chancen. Det viste sig at være en god idé, for på bare et år skabte hun et navn for sig selv og musik med nogle af landets største raptalenter.

I januar 2020 udgav hun hittet ‘Winter Season’ med Gilli, og fra den ene dag til den anden – bogstavelig talt – var hun på alles læber. Det var svært at håndtere, så selvom corona lagde en lyddæmper på karrieren, var den alligevel en form for blessing:

“Så kunne jeg jo gemme mig bag mundbindet”, griner hun. Siden har hun smidt det mange gange, når hun har indtaget scener i både ind- og udland. Men nerverne har hun ikke helt styr på endnu.

“Jeg får nærmest et panikanfald hver gang, inden jeg går på. Men så sker der noget, når jeg kommer på scenen – pludselig er jeg ikke genert og nervøs.”

Selvom nerverne stadig sidder uden på dunjakken, er hun klar til fremtiden. Til foråret giver Amina sin første solokoncert. Endelig.

“It’s about time,” griner Amina, der har ventet længe på, at drømmen skulle gå i opfyldelse.
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu