A) Penge i podcasting - redigeret version
Play • 37 min
Service meddelelse til META lytteren. Du har to valg: A og B

Vil du lytte til en redigeret version af paneldebatten af Penge i podcast (@Podcast Festival) lyt blot videre. Vil du i stedet for høre den rå, uforkortet version? Sluk og lyt til episoden B) penge i podcasting - uredigeret version


Podcasts & podcasting vol. 28 – Hvor er alle pengene?
Af Søren Hugger Møller (www.spiri.dk)

Den 19. og 20. november blev Danmarks første Podcast Festival afholdt i Skuespilhuset iKøbenhavn. Det var to dage fyldt med liveoptagelser af podcasts og forskellige faglige sessions.

En af disse sessions omhandlede finansiering af podcasts – et emne som jeg tidligere har beskæftiget mig med bl.a. i form af nogle indlæg her på Medium. Ved en paneldebat blev emnet vendt i en times tid mandag den 20. november omkring middag i Skuespilhusets foyer.

Panelet bestod af nedenstående deltagere:
Mikkel Malmberg, stifter af donationssitet 10er.dk og podcaster med bl.a. "Fup iFarvandet"
Lotte Hauge Albertsen, Influencer Strategist hos MediaCom Beyond Advertising (MBA)
Cathrine Widunok Wichmand, medstifter af Podland, Danmarks første “agentbureau for podcastere”
Esben Bjerre, som sammen med Peter Falktoft har podcasten “Her går det godt”, sponsoreret af Irma

Paneldebatten blev kyndigt modereret af Rikke Collin, som selv er podcaster med bl.a. Tårekanalen og Fredagsslik.

I forhold til de tidligere diskussioner og debatter om emnet i en dansk kontekst synes jeg, at denne paneldebat bød på nogle interessante nye perspektiver. Jeg har tidligere skrevet om value for value-modellen, hvor man som podcastlytter på eget initiativ donerer pengetil podcastere. Jeg har ligeledes tidligere skrevet om reklamefinansiering af podcasts med udgangspunkt i et oplæg på Radiodays 2016.

Det nye som paneldebatten ved Podcast Festival 2017 bragte på banen i mine øjne, er det såkaldte “influencer marketing”. Dette er noget, som hidtil især har centreret sig om andre digitale platforme, heriblandt blogs, YouTube og Instagram.

Jeg vil ikke begive mig ud i en større afhandling om hvad “influencer marketing” er. Det er slet ikke et område jeg er ekspert på. Men groft skåret handler det om, at man som indholdsproducent lader sig betale af brands for at promovere specifikt indhold – noget som naturligvis skal tydeliggøres overfor ens modtagere. Både Lotte Hauge Albertsen fra MBA og Cathrine Widunok Wichmand fra Podland havde særligt fokus på denne vinkel. Førstnævnte fordi det er det hun beskæftiger sig med til daglig hos MBA og sidstnævnte fordi hun udover at være stifter af Podland også er blogger, og bandt andet herigennem også selv er influencer og har sponsoreret indhold på sin blog.

Fordi influencer marketing blev en centralt omdrejningspunkt for debatten blev ordet “influencer” også flittigt brugt. Det er ikke et ord man endnu har brugt i særlig grad, når det handler om podcastere i Danmark. Men grundlæggende er en influencer blot en person, som på den ene eller anden måde kan påvirke (influence) et publikum med sine handlinger. En gennemgående pointe i debatten var, at man i højere grad bør betragte podcastere som influencers og tænke denne vinkel ind, når man forsøger at skabe kommercielle partnerskaber. Mange af de mest populære podcasts formår at opbygge en dedikeret fanskare da mediets kontinuerlige form faciliterer dette godt.

Udover influencer marketing gik en del af debatten også på mere “klassiske” former for sponsorater, som vi i stor stil kender fra det amerikanske podcastmarked. Det har i mindre grad været tilfældet i Danmark, men der er dog eksempler. Blandt andet to af paneldeltagerne, Mikkel Malmberg og Esben Bjerre.

Esben Bjerre har sammen med sin tidligere P3-radiomakker Peter Falktoft siden nytår i år lavet podcasten “Her går det godt”, som er sponsoreret af Irma. Mikkel Malmberg har i sin podcast, “Fup i farvandet”, som han laver sammen med stand-up-komikeren Morten Wichmann, været sponsoreret af delebilstjenesten GoMore. Selvom disse to sponsorater er af væsentlig forskellig kaliber, er de begge stadigvæk gode eksempler på, at sponsorater også kan fungere i dansk podcasting…….


Læs resten af Søren Hugger Møllers artikel >> https://goo.gl/Ae3szy
Tilmeld dig nyhedsbrevet >> https://spiri.dk/

///

META er produceret af KhAg - podcastMadeBy
Råbånd er redigeret af vores praktikant Rikke Winther (juhuu!)
Kontakt: anders@khag.dk || 42952035 hvis du skal have produceret podcast
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu