Festival for nye medier @ 22.sep2K17
Play • 14 min
Hvis du elsker podcastmediet lytter du det til den helt rigtige podcast!

Dagens episode præsenteres af PRAUDA (foreningen af uafhængige internetmedier), der i samarbejde med Google og Dansk Journalistforbund har samlet en række nye, unge medier, forskere og garvede startuppere til en endagsfestival for nye medier den 22. september på Bremen Teater.

Mød
- Alex Blumberg: Den verdenskendte radiostjerne Alex Blumberg var en del af holdet bag de enormt populære shows This American Life og Planet Money. Men Blumberg ville mere og derfor besluttede han sig for at etablere et podcastmedie. Denne proces dokumenterede han i podcasten Startup, og i dag leder han Gimlet Media – et succesfuldt podcastfirma med flere shows på repertoiret – heriblandt Startup, som absolut er et lyt værd.

- KIT.se: Siden etableringen i 2015 har det svenske nyhedsstartup KIT lynhurtigt etableret sig i det svenske nyhedslandskab. Med en stærk visuel profil og en redaktionel linje, der forklarer og perspektiverer sammenhænge, trends og begivenheder i samtiden er KIT’s rejse kun netop begyndt.

- Føljeton: Føljeton har startet deres eget nyhedsbrevsfirma i krydsfeltet mellem mobiladfærd og engageret læsning. Føljeton vil være en naturlig del af alle danskeres hverdag – ligesom en kop kaffe om morgenen.

- Aslak Gottlieb: Aslak Gottlieb, undervisningskonsulent og SDU Fellow. Gottlieb har undersøgt, hvordan man laver nyheder til unge og har defineret fem engagement-kriterier, som øger interessen for nyheder hos målgruppen. Dem vil han præsentere for os.

- SEIN: SEIN er et webmagasin for unge af unge; et fællesskab, hvor unge sammen kan inspirere og dele med hinanden. SEINmag vil bringe personlige fortællinger, samtaler, et digt skrevet en sen vinternat og en kortfilm, der har været flere måneder undervejs. Alt sammen med ærligheden og ungdommen til fælles. Kom og hør redaktør Sara Mering fortælle, hvordan de vil skabe et sted, hvor unge kan tegne deres helt eget billede af den ungdom og verden, de står i.

- Google: Google har dedikeret en milliard kroner til at støtte den digitale udvikling af nyhedsmedier i Europa med deres Digital News Initiative.. Eero Korhonen, Head of Strategic Relationships interviewes om Googles fremtidige samarbejde med Europas fremmeste medier – både store og små.

- Papercut Issues: Papercut Issues skaber deres egne magasinuniverser i krydsfeltet mellem digitale og analoge udgivelser. Papercut Issues udgiver digitale temaudgivelser, bøger, udstillinger, talks og arrangementer – alle med udgangspunkt i den personlige stemme. Kirstine Leth Schütze kommer og fortæller om deres digital-analoge universer, skabt af alt fra unge, uerfarne skribenter til fotografer, kunstnere, musikere, digtere og forfattere.

- Korrespondenterne: Det danske netmedie Korrespondenterne har Danmarks største netværk af udlandsjournalister og vil bruge dette netværk til at skabe journalistik, der skal gøre det nemmere for danskere at studere, arbejde og kommunikere i en globaliseret verden.

- Dossier: Det dansk magasin Dossier skriver om business-, startup-profiler og kulturpersonligheder. De skiller sig redaktionelt ud fra lignende magasiner med deres skarptvinklede fortællinger, hvor de medvirkende udelukkende fortæller om emner de ved eller føler særligt meget om og for. Visuelt er Dossier en fornøjelse, så glæd dig til en flot præsentation om tankerne bag og fremtidens muligheder for magasinet.

- Broadly (VICE): Broadly er VICE’s medie dedikeret til at dække det, der er vigtigst for kvinder. Broadly tager unge kvinder og LGBTQ-personer af alle køn i Danmark og deres oplevelse af at være i verden alvorligt. Med det udgangspunkt vil Broadly dække politik, kultur og identitet og fordomdsfrit fortælle de historier om køn, krop og seksualitet, som de selv savner at kunne læse på dansk.

- The Lake Radio: The Lake er en non-profit, 24/7 online radiostation, hvor alle sange bliver valgt tilfældigt. Hver uge har de længere programmer, liveshows og mixtapes. Kom og hør om principperne bag den tilfældige onlineradio.

- Center for Podcasting: Center for Podcasting er en interesseorganisation, der har samlet et broget og bredt felt af podcasts i Danmark. Center for Podcasting kommer og præsenterer podcasting i Danmark.

Festivalen vil finde sted den 22. september på Bremen Teater fra 9-17. Billetten inkluderer kaffe og frokost!
Billet: https://www.conferencemanager.dk/festival-nye-medier/tilmelding.html

----//----

Dagens META (gæste) vært: Thomas Noppen, PRAUDA & Netudgaven

META er produceret af KhAg - podcastMadeBy
Lyddesign og editing Mathias Lyhne. Idé, edit og outline Anders Guldberg - www.KhAg.dk || anders@khag.dk

Leder du efter podcastanbefalinger og flere branche nyheder skal du læse Søren Hugger Møllers nyhedsbrev "podcast & podcasting" - www.spiri.dk || spiridk@gmail.com
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu