Work in Progress
Work in Progress
Apr 22, 2020
Zo kom je mét je werknemers sterker uit de crisis. Met Tom van der Lubbe van Viisi
Play • 33 min
Work in Progress is dé podcast van Intermediair over carrière, work-life balance en persoonlijke groei. Presentatie: Maaike Bos en Jan Meijroos.

Het is crisis. Wat doe je dan als werkgever: snijden in kosten en mensen ontslaan? Of allemaal wat inleveren en er met de werknemers samen doorheen?

In deze Work in Progress, voor het eerst online en op afstand opgenomen (waardoor het geluid mogelijk wat minder is), praten we met Tom van der Lubbe van hypotheekadviesbureau Viisi over crisismanagement.

Volgens Van der Lubbe is het slim om te werken volgens het principe van ‘people first’. ‘Voelen de werknemers waardering en vertrouwen, dan helpt die psychologische zekerheid om goede oplossingen te blijven bedenken’, zegt hij.

Om werkgevers te stimuleren ook zo te denken en doen, zette Viisi onlangs met steun van Great Place to Work het onlineplatform wiezetjijopeen.nu op. Daar kunnen werkgevers laten zien dat ze solidair zijn met hun mensen en leveranciers.

Maar hoe doe je dat als werkgever, je mensen zekerheid bieden? Dat vertelt Van der Lubbe allemaal in deze podcast. Wees bijvoorbeeld transparant over de financiële situatie van het bedrijf, en spreek uit dat je de lagere omzet samen wilt opvangen. ‘Als je 30 procent moet snijden, kun je een derde van de mensen eruit gooien, of voorstellen om allemaal tijdelijk 30 procent minder te werken. Over de precieze verdeling kunnen teams zelf beslissen.’

Van der Lubbe vertelt ook over het belang van veel onlinecontact en over waarom het slim is een crisisteam samen te stellen en een worstcasescenario én een positieve strategie te bedenken. Je bedenkt dan: ‘Hoe komen we hier met zijn allen sterker uit?’ Want er zijn ook kansen. Juist nu de omzet keldert, is er tijd om projecten aan te pakken die al lang zijn blijven liggen.

Meer weten over slim crisismanagement en hoe je samen met je collega’s productief door de crisis kunt komen? Luister Work in Progress met Tom van der Lubbe van Viisi.

Support the show: https://www.intermediair.nl/account/login?login_type=direct

See omnystudio.com/listener for privacy information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu