Work in Progress
Work in Progress
Oct 18, 2019
Zo groei je razendsnel door van junior naar senior - Met expert talentontwikkeling Mirjam Baars
Play • 28 min
Work in Progress is dé podcast van Intermediair over carrière, work-life balance en persoonlijke groei. Presentatie: Maaike Bos en Jan Meijroos.

Het klinkt zo goed bij je functietitel: ‘senior’. En in je salaris zie je de voordelen ervan terug. Hoe kun je nou zo snel mogelijk doorgroeien?

In deze Work in Progress praten we erover met de directeur van onderzoeksbureau SatisAction en expert in talentontwikkeling, Mirjam Baars.

Ervaring opbouwen kost per definitie tijd. Gemiddeld duurt het drie tot vijf jaar om naar de volgende fase te gaan, weet Baars. ‘Net na je opleiding ben je junior en mag je nog alles leren. Kun je na een aantal jaar werkervaring in hoge mate zelfstandig werken, dan word je medior. Een senior ben je pas wanneer je het werk van jezelf en anderen overziet, en doorontwikkeld bent tot het niveau van ‘autoriteit’. Dat kun je niet leren uit boekjes of video’s, dat moet je doen.’

Toch zijn er manieren om het proces te versnellen, ziet Baars in de praktijk bij de vele bedrijven die ze spreekt. Een van de belangrijkste manieren is zorgen dat je actieve digitale vaardigheden op peil zijn; en dat is meer dan alleen slim gebruik kunnen maken van sociale media en digitale toepassingen. 


Organisaties kunnen zelf ook zorgen dat werknemers zich sneller en meer gevarieerd kunnen ontwikkelen, wanneer ze de taken die moeten worden gedaan transparanter aanbieden. Als jij dan zorgt dat je daarbij goed zichtbaar maakt wat je doet en leert, komt dat woordje ‘senior’ wel sneller binnen handbereik.

Wil je weten hoe dat gaat en wat je zelf kunt doen? Luister dan deze Work in Progress!

Support the show: https://www.intermediair.nl/account/login?login_type=direct

See omnystudio.com/listener for privacy information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu