Work in Progress
Work in Progress
Apr 4, 2019
Dé ongeschreven regels om de keiharde kantoorjungle te overleven. Oftewel; de kunst van meebewegen.
Play • 29 min
Work in Progress is dé podcast van Intermediair over carrière, work-life balance en persoonlijke groei. Presentatie: Maaike Bos en Jan Meijroos.

Door alle managementboeken zou je bijna geloven dat het op de werkvloer steeds beter en transparanter wordt. In de praktijk blijkt echter dat dit helemaal niet in ieders belang is. Je kunt beter zorgen dat je de ongeschreven regels op de werkvloer sluw gebruikt.

Dat zeggen Rienk Stuive en René van der Heijden in deze Intermediair podcast Work in Progress. Ze schreven samen het handboek De Kunst van het Meebewegen, een verzameling van tweehonderd ongeschreven regels en wetten in de kantoorjungle. Want mensen zijn helemaal niet die rationele, effectieve wezens die we graag lijken te zijn. Eigenlijk lopen we op kantoor nog net zo rond als op de savanne duizenden jaren geleden. Mensen laten zich leiden door emotie en maken zich maar wat druk om hun plaats op de carrière-apenrots.

Wie dat eenmaal accepteert, kan deze kennis slim voor zich laten werken. Zorg bijvoorbeeld dat je nooit je idee te vroeg in een vergadering presenteert. Laat eerst wat proefballonnetjes op bij collega’s die je vertrouwt, en smeed vooraf een pact over steun in diezelfde vergadering. Dan krijg je opeens je plannen er wèl doorheen.

Of: ga nooit als eerste weg (al is het bij de koffieautomaat). Dan kunnen je collega' s niet over jou roddelen, én je bent er nog bij als de interessante klussen worden verdeeld.

Meer weten? Luister dan naar de aller-slimste kantoorregels in deze Work in Progress.

Support the show: https://www.intermediair.nl/account/login?login_type=direct

See omnystudio.com/listener for privacy information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu