Petrolheads | BNR
Petrolheads | BNR
Jan 13, 2021
S4E163: Route Mobiel in het museum; de Wegenwacht viert een jubileum
Play • 1 hr 10 min

En verder...

Maken de heren zich druk om het feit dat ze níet in de Top 10 staan van de Podcast Top 20, maar op nummer 11. En roepen de komjoenittie om die top 10 te halen.

Autoherinnering van de Week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Doeke Faber, over zijn Suzuki Jimny. Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube.

Abonneren & Contact

Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.

Bright Podcast
Bright Podcast
RTL Nederland
Laptops zijn weer spannend
Laptops zijn in de basis altijd hetzelfde: een scherm en een toetsenbord met een scharnier ertussen. Wel is de rol van de laptop de laatste jaren veranderd, en innovatie brengt dat nog een stap verder. Van de andere kant: is saaier voor een laptop niet juist beter? We bespreken de nieuwe laptops die we aanraden in onze koopgids. In het technieuws deze week: Spotify krijgt een abonnement met betere audiokwaliteit (hoor jij het verschil?), tekort PlayStation 5 duurt nog maanden en Star beschikbaar op Disney+. Tips uit deze aflevering: Chrome-extensie: Audiblogs. Geen zin of tijd om een lang Engelstalig artikel te lezen? Je kan er naar luisteren, door ze met één klik door te sturen naar je favoriete podcast-app. Daar leest een computerstem de artikelen aan je voor. De audio komt als RSS-feed in elke podcast-app binnen. Het werkt ook wel in het Nederlands, maar dan klinkt de stem minder goed. Video: De relatie tussen de VS en China uitgelegd op basis van een aantal simpele stellingen, door een professor die er alles vanaf weet. De relatie tussen de landen is belangrijk op techgebied: veel populaire gadgets zijn een samenkomst van Amerikaanse en Chinese arbeid. Docu: Força Koeman op Videoland. Een driedelige docu waarin we de familie Koeman volgen, terwijl Ronald coach van FC Barcelona wordt. Boeiende, persoonlijke inzichten in misschien wel de meest begeerde trainersbaan. Serie: For All Mankind op Apple TV+. Een ruimtevaartserie die een alternatieve geschiedenis vertelt. Namelijk: wat als de 'space race' tussen de Amerikanen en Russen nooit zou zijn gestopt? Een boeiende gedachte die in tot in detail wordt uitgewerkt in deze sterke, spannende serie waar het tweede seizoen net van begonnen is. Met zelfs een Nederlands tintje. Volg Bright op Clubhouse: onze username is brightnl  Niks missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
43 min
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
S08E22 – Peilingen analyseren en verstandig stemmen met Tom Louwerse van Peilingwijzer.nl
Met de verkiezingen voor de deur spraken wij Tom Louwerse van Peilingwijzer.nl over het analyseren van peilingen. Zijn peilingwijzer geeft een overzicht van geaggregeerde peilingen om een zo accuraat mogelijk beeld te geven van de tussenstanden van de tweede-kamer-verkiezingen. Tom is universitair hoofddocent politicologie en kan ons daarom goed vertellen hoe je als verstandig kiezer een goede stem uitbrengt. Tijdschema 00:00:00 Rant over linkshandige muizen 00:02:48 Voorstellen: Tom Louwerse 00:13:22 De wiskunde achter Peilingwijzer.nl 00:23:33 Hoe bepaal je waarop je stemt? 00:34:03 Het verschil tussen kiesstelsels 00:41:55 Een stuk rood vlees 00:49:58 Reclame: Auto.nl 00:52:56 Vragen van de luisteraars 01:06:27 Het verschil tussen links en rechts 01:31:10 Tips 01:44:20 Afkondiging TIPS Randal * Campagne voor Razer Left Handed Naga * Plenny Pot van Jimmy Joy * Politics In The Animal Kingdom van CGP Grey Floris * Doe maar HelloFresh ... of iets dat er op lijkt (link met korting). * De Visdetective Ik vond het super interessant om te leren over paling en Rode mul te leren. (Komt ook uit de Dag&Nacht stal!) Frederik * Bird buddy  Tom Louwerse * Governance and Politics of the Netherlands * Borgen (televisieserie) * Yes, Minister * Stuk Rood Vlees podcast * Twee Pijlers - Ruud Koole * Niet de kiezer is gek - Tom van der Meer * Politieke-advertenties.nl * Kieskompas
1 hr 47 min
Telegraaf Formule 1 podcast
Telegraaf Formule 1 podcast
De Telegraaf
’Nooit eerder zoveel supersterren in Formule 1’
In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Uiteraard gaat het over de bevriezing van het motorreglement vanaf 2022; een grote wens van Red Bull sinds het aangekondigde vertrek van motorleverancier Honda uit de Formule 1. Maar is dit wel echt goed nieuws voor Red Bull? Van Haren moet het allemaal nog zien en ook Albers heeft zijn bedenkingen. ,,Wat als Honda geen goede motor heeft richting volgend jaar? Dan heeft Red Bull een serieus probleem, omdat ze de motor niet kunnen doorontwikkelen tot 2025." Ook dreigden Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri uit de Formule 1 te stappen als de bevriezing van het motorreglement niet zou doorgaan. Albers wordt soms een beetje moedeloos van de houding van Red Bull. „Alles bij dat team moet gaaf, excentriek, en flitsend zijn. Maar als je er vanaf een afstandje naar kijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Niets ten nadele van Max Verstappen, maar bij andere teams zit veel meer professionaliteit wat betreft communicatie.” Verder in de podcast: wat zijn de verwachtingen van alle auto’s en nieuwkomers? Welke coureurs gaan er na een teamwissel op voor- of achteruit? Albers is benieuwd naar een eventuele strijd tussen Sergio Pérez en Max Verstappen. „Wat als Pérez tweemaal een snellere race rijdt dan Max? Zelfs de beste coureurs gaan dan aan zichzelf twijfelen.” Van Haren is daar niet bang voor: „Max heeft aangetoond dat hij met tegenslag kan omgaan. Het is niet bepaald altijd hosanna geweest in zijn Formule 1-carrière.”
50 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu