Dit is waarom Teslarijders het merk voor de rechter slepen
47 min

Mede mogelijk gemaakt door: Lexus

1:36 | Bpm

In de eerste drie kwartalen van dit jaar is de bpm-opbrengst fors gedaald. De schatkist loopt honderden miljoenen mis, blijkt uit cijfers van VWE Automotive.

Lees ook | Schatkist loopt ruim 650 miljoen euro bpm mis

7:27 | Tesla

Een groep Tesla-rijders is zo ontevreden over hun auto dat ze naar de rechter stappen. We spreken Sieger Suurbier, secretaris en woordvoerder van de stichting Tesla Claim.

Lees ook | Tesla Claim verrast door vele aanmeldingen

24:34 | Silver Spectre

Auto-ontwerper Niels van Roij heeft het weer geflikt. Zijn nieuwste creatie, de Silver Spectre Shooting Brake, ging viral.

Lees ook | Deze Rolls-Royce werd omgetoverd tot shooting brake

38:07 | Wintertijd

Dit weekend gaat de wintertijd in en dat heeft effect op de verkeersveiligheid. We spreken onder meer de SWOV.

Lees ook | Wintertijd slecht voor verkeersveiligheid

40:55 | Mercedes

Meindert test de vernieuwde Mercedes-Benz E-Klasse Estate.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over de show? Mail ons: autoshow@bnr.nl. Je kunt ons ook vinden op Twitter, Facebook, Instagram en via bnr.nl/autoshow.

Bright Podcast
Bright Podcast
RTL Nederland
Vechten om de plek van Huawei
Huawei ziet zijn positie op de smartphonemarkt steeds verder onderuit gaan. Concurrenten ruiken bloed, vooral andere smartphonemakers uit China pikken graag wat marktaandeel van Huawei. Wie maakt de beste kans? Tips uit deze aflevering: App: Play Magnus, een schaak-app voor Android en iOS waarmee je leert schaken, van beginner tot hoog niveau. Wie maandelijks betaalt krijgt allerlei training van de naamgever van de app, de schaakgrootmeester Magnus Carlsen. Game: World of Warcraft: Shadowlands, de achtste uitbreiding van World of Warcraft. Nog steeds een geweldige mmorpg die zichzelf steeds probeert opnieuw uit te vinden, zonder de vertrouwde wereld uit het oog te verliezen die de game zo uniek maakt. Serie: Sneakerheads een comedyserie op Netflix over een sneakerliefhebber die onder de plak zit bij zijn vriendin, en met een oude vriend op zoek gaat naar exclusieve sneakers. Podcast: Gothrecht, een absurdistische podcast geschreven en verteld door Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Echt heel erg VPRO, dus lekker absurdistisch, met in de hoofdrol Georgina Verbaan als de gothic kantoormedeweker Brinta. Het vreemde verhaal wordt deels verteld in de vorm van liedjes, geheel in de stijl van Faberyayo. Site: Boerenenburen.nl, waarbij je écht lokaal producten van de boer kan kopen. Locaties zitten in de stad, producten komen van boeren uit de buurt en die krijgen een veel groter percentage voor hun spullen dan wanneer je ze in de supermarkt koopt.
43 min
NOS op 3 Tech Podcast
NOS op 3 Tech Podcast
NPO Radio 1 / NOS
Jij hebt recht op reparatie van je apparaten en datadonateurs gezocht
00:00 Het bestaat uit glas, is zo dun als een haar en KPN gaat er midden in de coronacrisis meer dan een miljard euro in investeren: het glasvezelnetwerk. Waarom komen ze daar nu mee? En wat levert het jou op? 14:50 De campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 spelen zich voor een groot deel online af. Welke rol speelt Instagram daarin? Er start een groot onderzoek en jij kan helpen als datadonateur. 29:16 Niet een, niet twee, maar drie corona-apps. Welke komen eraan? 35:43 Is je telefoon gevallen, of de camera van je laptop stuk? Fabrikanten maken reparaties nu vaak onmogelijk of veel te duur. Het Europees Parlement wil nu dat er regels komen waarmee ze fabrikanten kunnen verplichten om een zogenoemde reparatiescore aan hun producten te geven. Consumenten hebben namelijk 'recht op reparatie', vinden Europarlementariërs. 51:21 Techtips Presentatie: Jonna ter Veer Gasten: NOS-techredacteuren Joost Schellevis en Nando Kasteleijn en NOS op 3-redacteur Stephan Vegelien. Techtips van de gasten: Joost: https://nos.nl/artikel/2357980-oproep-help-ons-de-algoritmes-van-instagram-te-doorgronden.html (linkjes naar de extension voor Chrome en Safari staan in het artikel) Nando: Haagse heksenketel LPF, https://www.anderetijden.nl/aflevering/375/LPF Stephan: docu over niet-traceerbare 3D-geprinte wapens en kogels, https://www.youtube.com/watch?v=jlB2QV5wVxg&feature=youtu.be Jonna: Black Friday anti-oplichter-tips, https://nos.nl/artikel/2357984-waarschuwing-voor-valse-webshops-oplichters-hebben-nepsites-al-klaarstaan.html
54 min
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
S08E08 – Apple’s M1 processor en de eerste Mac op ARM met Raymon Mens van Techsnacks
Het zal de Apple-liefhebber niet ontgaan zijn: de eerste early adopters zijn inmiddels in het bezit van hun Macbook of Mac Mini met Apple’s eigen M1-chip. De eerste telg in de Apple Silicon lijn laat zien dat de Mac’s van de laatste handvol generaties hopeloos achter begon te raken als het aankomt op performance en energieverbruik. Speciaal voor deze gelegenheid organiseerde wij een Reunie van collega-podcast Techsnacks zodat Raymon Mens en Maarten van Woerkom ons bij kunnen praten over alles Apple M1. Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring door de Samsung Galaxy Note20. Tijdschema 0:00:00 Het conflict van Techsnacks 0:05:39 Introductie Raymon Mens 0:06:45 Randal’s Xbox Series S 0:10:39 Reunie van Techsnacks 0:11:44 Apple’s M1 processor 0:15:11 Problemen voor Intel 0:21:21 Snelheid van de M1 0:30:21 iOS apps op je Mac 0:39:51 Nadelen van de M1 0:48:02 8GB of 16GB werkgeheugen? 0:53:11 Reclame Cattus Crazy Civet 0:54:55 Reclame Samsung Galaxy Note20 0:58:38 Nog even over die kat 1:00:51 Vragen van de luisteraars 1:20:52 Vragen: de lightning round 1:28:30 Tips 1:44:44 Afkondiging TIPS Randal * Allkeyshop.nl De wondere wereld van CD Keys * Wren - live carbon neutral 👈 referral link  * 8GB vs 16GB M1 MacBook Pro - How much RAM do you NEED?! Maarten * Kaartspel: De Crew * Serif suite (Affinity Desiger, Photo en Publisher) Nu met Black Friday korting voor 38 ekkies per app.  Raymon Mens * Devterm clockwork Pi * Among US * TikTok-account: thebomb602 (PC Repair guy in de VS die de meest smerige machines binnen krijgt) * IsAppleSiliconReady.com  Floris * Koop geen shit bij Amazon die pakketjes komen altijd later aan dan ze zeggen, fucking hufterzooi * Motorola Talkabout T42 Triple Walkie Talkies, maar dan drie stuks * 8 AAA Eneloop - sliding blister - 750mAh
1 hr 47 min
Tweakers Podcast
Tweakers Podcast
Tweakers
#140 - VR-grenzen, frameratekeuzes en glasvezelrekensommen
Stel je voor: je hebt een next-gen console gekocht, je hebt een tv gekocht waar HDMI 2.1 op de doos stond en je zit helemaal klaar om te gamen in 120fps en dan... lukt het niet. Want zo blijkt, er zitten veel haken en ogen aan gamen met hoge framerates. Deze week praten Julian Huijbregts, Joris Jansen, Jurian Ubachs en Arnoud Wokke over de grote frameratebelofte van next-gen consoles en welke hobbels dat met zich meebrengt. Joris vertelt over de chaos die de HDMI-standaard nu is, waarbij sommige HDMI 2.0 wél al 120fps ondersteunen maar alleen op lagere resoluties, terwijl er HDMI 2.1-tv's zijn die géén 120fps willen doen op welke resolutie dan ook. Maar zelfs als het kan, is het niet altijd de beste keuze, betoogt Jurian. Want ineens kan publiek langs de autoracebaan verdwijnen; hogere framerates betekent soms ook dat de console niet de tijd heeft om bepaalde details op beeld te toveren en dus is het vaak een keuze tussen een mooiere game of een soepelere game. Er is meer te bespreken: Joris heeft het over de glasvezelplannen van KPN, die komende vijf jaar een paar miljoen huishoudens op glasvezel willen aansluiten. Waarom komt KPN daar nu mee, terwijl ze een aantal jaar geleden juist niet meer wilden investeren in glasvezel? Arnoud heeft het over 5G op 26GHz, dat er van onze overheid mag komen voordat onderzoek naar de mogelijke effecten van straling zijn afgerond. Jurian legt uit waarom de verwarrende interface van de PS5 ervoor heeft gezorgd dat hij ongemerkt de verkeerde versie van een game heeft gespeeld en Julian spreekt over de ruimte die hij heeft gemaakt om in VR te gamen. Zonder die ruimte, zo blijkt, kan het zijn dat je tijdens een robbertje virtueel vechten ineens je eigen lamp een optater verkoopt. 0:19 Opening 1:08 Smart Delivery 8:10 KPN's glasvezelplannen 14:59 Ruimte voor VR 20:34 5G op 26GHz 26:10 Waarom je wil gamen op 120fps 38:10 Grafische keuzes op consoles 55:38 Sneakpeek See omnystudio.com/listener for privacy information.
57 min
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu