Магията на Красимир Балъков, спасителят на “Щутгарт” | Златен гол
Play • 32 min

Подкрепете "Виктория" в Patreon: www.patreon.com/victoriapodcast 🎉

Ако има едно качество, което притежават всички велики спортисти, то вероятно е тяхната непримиримост. Желанието да се бориш докрай, независимо дали успехът изглежда невъзможен. Преди да замине за Германия, за да стане играч на “Щутгарт” през 1995, Красимир Балъков никога не е спирал да показва това умение - както на Световното първенство в Америка, така и с екипите на “Спортинг” (Лисабон) и Етър (Велико Търново).

Тази непримиримост, комбинирана с блестящия му футболен интелект и магическото му докосване, превръща Балъков във вечен символ на “Щутгарт”. А когато “швабите” се борят за оцеляване в Бундеслигата и ги делят секунди от трагичен завършек на сезона през 2001, именно българският плеймейкър спасява отбора си от изпадане с фантастичен гол срещу “Шалке 04”.

Това решително попадение подчертава репутацията на Балъков като легенда на “Щутгарт”. За осемте си години в Бундеслигата полузащитникът записва над 230 мача и оформя забележителен екип с нападателите Фреди Бобич и Джовани Елбер.

В този епизод Балъков разказва за връзката си с тях и треньора Йоахим Льов, за паметните си преживявания в Германия и местната спортна култура, както и за ролята на плеймейкъра в модерния футбол.

Абонирайте се за "Виктория" в Apple Podcasts, Spotify или друга платформа.

Още любопитни материали ще откриете на Facebook страницата на подкаста: https://bit.ly/2Q3zqIr

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu