‘Dit is niet goed voor het imago van Lewis Hamilton’
Play • 47 min

Het Formule 1 seizoen is nog niet begonnen, maar natuurlijk bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren wel gewoon de belangrijkste ontwikkelingen in de belangrijkste autosportklasse. In de nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast wordt er vooruitgekeken naar 2021 en komt onder andere de lastige situatie aan bod waarin Lewis Hamilton zichzelf heeft gemanoeuvreerd.

 

Kick-off met Valentijn Driessen
Kick-off met Valentijn Driessen
De Telegraaf
‘Dit Ajax kan zeker Europa League winnen’
Weer een nieuwe podcast Kick-off, waarin chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en Pim Sedee het laatste voetbalnieuws bespreken. Uiteraard gaan de drie uitgebreid in op de Europa League-wedstrijden van Ajax en PSV. In Frankrijk maakte Ajax indruk tegen Lille (1-2). Driessen en Verweij zijn stellig: Dit Ajax kan de Europa League winnen, en doet voor geen enkele ploeg onder.’’ Ze hebben complimenten voor Erik ten Hag, die talenten Devyne Rench en Jurriën Timber een kans in de basis gaf. Ook liet hij Brian Brobbey invallen. Is er nog een kans dat Brobbey bij Ajax blijft? Verweij: ,,Ten Hag gaf met een uitspraak de Ajax-fans wel hoop.’’ Ook gaat de Ajax-volger in op de situatie van Quincy Promes en André Onana. PSV ging in Griekenland ten onder tegen Olympiakos (4-2). ,,Ze blijven daar steeds dezelfde fouten maken, met al die tegengoals tot gevolg,’’ aldus Driessen. En Verweij: ,,Pablo Rosario gaf aan dat die vertrouwen blijft houden in de speelwijze van trainer Roger Schmidt. Maak het dan waar op het veld, denk ik dan.’’ Feyenoord verloor woensdag van SC Heerenveen (4-3) en Steven Berghuis kreeg bij een 1-3 voorsprong zijn tweede gele kaart. Tijdens de persconferentie zei trainer Dick Advocaat dat Berghuis zo bij Ajax meekan. ,,Bij zulke ploegen komt hij ook veel beter tot zijn recht,’’ aldus Driessen. Verder gaat het in Kick-off over de prestaties van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De ploeg werd afgedroogd in de Champions League, thuis tegen Paris Saint Germain (1-4). Driessen: ,,Het is pijnlijk om te zien dat FC Barcelona sinds die 2-8 tegen Bayern München geen millimeter is opgeschoten.’’
58 min
Bright Podcast
Bright Podcast
RTL Nederland
Laptops zijn weer spannend
Laptops zijn in de basis altijd hetzelfde: een scherm en een toetsenbord met een scharnier ertussen. Wel is de rol van de laptop de laatste jaren veranderd, en innovatie brengt dat nog een stap verder. Van de andere kant: is saaier voor een laptop niet juist beter? We bespreken de nieuwe laptops die we aanraden in onze koopgids. In het technieuws deze week: Spotify krijgt een abonnement met betere audiokwaliteit (hoor jij het verschil?), tekort PlayStation 5 duurt nog maanden en Star beschikbaar op Disney+. Tips uit deze aflevering: Chrome-extensie: Audiblogs. Geen zin of tijd om een lang Engelstalig artikel te lezen? Je kan er naar luisteren, door ze met één klik door te sturen naar je favoriete podcast-app. Daar leest een computerstem de artikelen aan je voor. De audio komt als RSS-feed in elke podcast-app binnen. Het werkt ook wel in het Nederlands, maar dan klinkt de stem minder goed. Video: De relatie tussen de VS en China uitgelegd op basis van een aantal simpele stellingen, door een professor die er alles vanaf weet. De relatie tussen de landen is belangrijk op techgebied: veel populaire gadgets zijn een samenkomst van Amerikaanse en Chinese arbeid. Docu: Força Koeman op Videoland. Een driedelige docu waarin we de familie Koeman volgen, terwijl Ronald coach van FC Barcelona wordt. Boeiende, persoonlijke inzichten in misschien wel de meest begeerde trainersbaan. Serie: For All Mankind op Apple TV+. Een ruimtevaartserie die een alternatieve geschiedenis vertelt. Namelijk: wat als de 'space race' tussen de Amerikanen en Russen nooit zou zijn gestopt? Een boeiende gedachte die in tot in detail wordt uitgewerkt in deze sterke, spannende serie waar het tweede seizoen net van begonnen is. Met zelfs een Nederlands tintje. Volg Bright op Clubhouse: onze username is brightnl  Niks missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
43 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu