‘Ricciardo in de fout met Hollywood-kritiek’
Play • 39 min

In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein.

In de podcast legt Albers uit hoe de crash van Grosjean heeft kunnen gebeuren. Valt de Fransman zelf nog iets te verwijten? Na afloop van de race uitte Daniel Ricciardo felle kritiek op de Formule 1, omdat de crash van Romain zo uitvoerig in beeld werd gebracht. Er zou sprake zijn van ‘entertainment’ en ‘Hollywoodbeelden’. Van Haren en Albers delen deze mening absoluut niet. „Een F1-coureur krijgt 22 miljoen euro betaald per jaar. Je krijgt dat niet om veilig achter een bureau te zitten. Je wéét dat er risico’s verbonden zitten aan de sport en dat zie je terug in je salaris.”

Verder gaat het in de podcast over de strategie van Red Bull, die volgens Max Verstappen niet agressief genoeg is. Heeft Verstappen, die tweede werd in de race, een punt? Ook vindt Albers het merkwaardig dat Verstappen zich plots uitspreekt over de positie van zijn teamgenoot Albon. „Het zegt wel iets over Max Verstappen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek.”

Kein Geloel
Kein Geloel
Kein Geloel
#KG187 - "De trein naar Dordt vertrekt vanaf spoor 4. Excuses voor de vertraging"
Op de kop af twee jaar geleden introduceerde toenmalig algemeen directeur Jan de Jong ('De concurrentie is gewaarschuwd!') een slinks plannetje om Feyenoord definitief terug aan de top te brengen. Feyenoord 1 first, Jong Feyenoord voor de reserves, de Onder 19 als vlaggenschip én als kers op de taart de samenwerking met FC Dordrecht: het viersporenbeleid. En waar niemand het nog over dat viersporenbeleid had, knijpt Jan de Jong vanuit zijn kantoortje in Zeist z'n handen even samen. Want verrek, ineens weet Frank Arnesen de Schapenkoppen weer te vinden. Bannis, Silva en Johnsen mogen het laten zien aan de Krommendijk en wellicht volgen er nog meer. De erfenis van De Jong in ere hersteld. Maar dan de nog belangrijker zaken: de knikkers en de punten. De 'maand van de waarheid' zit er bijna op en de waarheid is hard: geen punt overgehouden aan de toppers, Advocaat die een Jaap Stammetje deed tegen AZ en een benauwde zege op Heracles. En ondertussen kunnen we na vijf wedstrijden de conclusie gaan trekken dat Pratto allesbehalve een verlossing is. Kortom: de appels zijn zuur en de toekomst is troebel. Met een nieuwe 'week van de waarheid' voor de boeg, waar hopelijk een harmonica-effect in de ranglijst op gaat treden in het weekend, blikken we in de 187e aflevering van Kein Geloel vooruit op de topper tegen PSV, de midweekse trip naar Friesland en bespreken we de vraag: doet Feyenoord er verstandig aan om Jørgensen deze winterstop van de hand te doen?
1 hr 7 min
Gamekings
Gamekings
Gamekings
EvdWL over Resident Evil Village, Activision Blizzard en Battlefield 6
Het was een interessante week voor de game-industrie. En dat betekent dus ook dat er genoeg te bespreken valt in de allernieuwste editie van EvdWL. Zo bespreken Jelle en Skate de totale waarde van Activision, een lek rond de nieuwste Battlefield, de presentatie van Resident Evil Village op donderdagavond , Sony Santa Monica, Naughty Dog en CD Projekt Red. Een releasedate voor Resident Evil Village Gisteravond werd de Resident Exil Showcase gehouden. Een digitaal evenement geheel gefocust op, je raadt het al, Resident Evil . En natuurlijk draaide het voornamelijk om het nieuwste deel in deze letterlijk en figuurlijk beruchte serie,  Resident Evil Village. Zo hebben we nieuwe details gekregen, lieten ze een nieuwe trailer zien, mochten we onze ogen richten op de eerste officiële gameplay beelden en kregen we ook een releasedate: 7 mei. Maar als klap op de vuurpijl maakte Capcom bekend dat 'Maiden', een demo, meteen te downloaden was. Wat vinden Jelle en Skate van de getoonde beelden van Resident Evil Village? En hebben zij een beetje zin om Maiden te gaan spelen? Er is behoorlijk wat game nieuws Hoewel de eerste paar weken van januari redelijk stilletjes waren, begint de game-industrie ondertussen lekker op gang te komen. We wisten al een flinke poos dat er een nieuwe Battlefield in productie is. Maar nu zijn er ook een aantal nieuwe details uitgelekt. Zo zou de game op de PS5, Xbox Series X en de PC 128 spelers moeten ondersteunen in de multiplayer. Op de PS4 en Xbox One gaat het om 64 spelers. Ook Naughty Dog en Santa Monica zijn actief geweest deze week. Zo is The Last of Us II hard op weg om de meest bekroonde game ooit te worden. En Sony Santa Monica lijkt momenteel bezig met het maken van een nieuwe game. Terwijl ze tegelijk werken aan God of War: Ragnarok. Dat en meer in de nieuwste editie van EvdWL.
1 hr 30 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu