MAN 016 Erik Habraken (58)
Play • 59 min
Erik Habraken (58)

Erik is Kundalini yoga leraar en werkt ook met Emotioneeel lichaamswerk, EMDR, tantra, mannenwerk, familiewerk, voeding,…
Heeft zijn eigen plek Asaya.be in Bouwel (Grobbendonk)

vader, kind, kleinzoon, zelfstandige, wijze, krijger, minnaar en koning.

Over hoe hij als jongen heel braaf was.
Komt uit een gezin van 5 kinderen en is de middelste.

Voor zijn ouders was het niet makkelijk goed, daar heeft hij geleerd om zijn best te doen.

Zijn vader was veel aan het werk. Zijn moeder was ook altijd bezig in het gezin, nooit tijd, altijd onderweg.

Hij speelde veel buiten. Ervoer dat als een heel onbezorgde tijd.

Ging niet graag naar school. Dat was niet zijn ding. Hij kon wel leren en zijn best doen, maar het interesseerde hem niet. Leefde in zijn eigen fantasiewereldje. Daarin kon hij spelen tijdens de les.

Ging op zijn 14e van school af om te werken. En daar eindigde zijn kindertijd ook. Hij was fier dat hij kon gaan werken… Dat hij zijn eigen geld verdiende.

Via de bouw naar de verkoop om dan zijn eigen verkoopbedrijf op te zetten.

Hij kreeg van thuis de waarden mee om goed werk te hebben en een huis. Goed uwe kost verdienen. Dan is het goed.
Hij wilde zich bewijzen. Werkte hard om zich te bewijzen.

Over hoe hij als zelf made man opklimt van verkoper via zelfstandige naar bedrijfsleider. Via bijscholing leerde hij personeelsmanagement om van autoritaire baas naar beter leiderschap te groeien. Zijn personeel zag die verandering en ze bleven hierdoor ook.

Als man in zijn relatie deed hij net als zijn vader. Hij koos een vrouw die voor de kinderen zorgde en hij werkte en verdiende het geld.

Hij kreeg twee zoons. Hij voelde zich niet betrokken bij het vader worden. Hij deelde dat niet met vrienden en volgde zijn vrouw vooral bij het krijgen van kinderen.
Hij is de laatste tien jaar gaan zoeken naar hoe hij het vaderschap alsnog kan opnemen. Nu voelt hij zich meer vader voor zijn kinderen en is er meer tijd om er voor hen te zijn.

Wat hij in zijn relatie niet vond en niet kon delen, zocht hij op een gegeven moment buiten zijn relatie. Hij had zes jaar een geheime relatie. En daarna is het niet gelukt om weer te verbinden met zijn vrouw.
Hij heeft gewacht tot zijn jongste zoon 18 werd om uit elkaar te gaan. Zijn kinderen hebben erg geleden onder de jaren van dubbelleven en leugens van hun vader.

Hij kan er nu als vader voor zijn kinderen zijn. Door zijn gevoelens als vader te durven laten zien.
Wijze, vader en kleinzoon is uzelf mogen zijn, uw kwetsbaarheid durven tonen zonder u daarin te verliezen.

Koning hangt samen met minaar voor hem, hij zit het leven liever en liever. Al de levenservaring wil hij delen, als het blijft zitten blijft het gisten… the need to give. Alles wat hij vroeger genomen heeft van het leven komt er nu terug uit.

“Ge hebt als man iets uit te dragen, niet alleen uw zaad, maar ook het spirituele “zaad”. Het leven ahw penetreren en bevruchten…”

De koning kan het niet alleen doen en hij heeft het lang alleen gedaan en wil het nu delen, samen doen… Hij kan nu wel gidsen als man.

Als krijger kan hij beslissingen nemen en de knopen doorhakken. Hij laat de dingen niet liggen. Als hij een beslissing neemt vanuit zijn gevoel, vanuit zijn hart, dan ontspant er iets en heeft hij er ook geen spijt van.

Hij vertelt ook over de ontdekking die hij rond z’n 50 deed over zijn vader. Over wie zijn biologische vader was.
Hij heef dit kunnen bespreken met zijn vader en dat heeft hem rust gegeven.

Je hoort fragmenten van deze muziek:

Gurunam Singh  - Wahe Guru Wahe
			     - Har Ji
			     - Mul Mantra
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu