Pe Bune
Voci din pandemie - Ana, medic linia întâi
May 5, 2020 · 27 min
Play episode
Pe Ana am descoperit-o tot cu ajutorul Facebookului, pentru că postase o fotografie cu urmele pe care o mască de protecție i le lăsase pe față. Așa mi-am dat seama că este medic în linia întâi și am vrut să aud cum i s-a schimbat viața și ce înseamnă să nu poți lua niciodată o pauză mentală de la coronavirus. Am înregistrat interviul pe care îl veți asculta în continuare în ajunul Paștelui, când Ana se afla în pauză după șapte zile de muncă. Urma să petreacă sărbătorile în izolare împreună cu colegii ei și nu împreună cu familia, cu care nu mai stătuse din 9 martie.

Sunetul este ușor distorsionat pentru că am înregistrat prin speakerul de la telefon. Anei i se stricase laptopul la începutul pandemiei și nu avusese nici timp, nici cum să facă rost de altul.

Discuția cu ea mi-a oferit un sentiment de siguranță pe care sper să vi-l ofere și vouă. Creierul nostru poate genera cele mai nefericite scenarii și cred că e util să auzim cum se vede pandemia prin ochii unei persoane care are contact cu ea zi de zi.
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu