Szertár
Szertár
Sep 9, 2020
CLXXXVIII. Kutatók, tietek a színpad! (1. rész)
Play episode · 48 min
A FameLab a világ legnagyobb tudományos előadói versenye. A magyarországi döntősökkel csináltam miniinterjúkat: Úszók életét mentő algoritmus, 3D nyomtatók orvosi alkalmazásai, agyi fehérjék kutatása, virtuális valóság terápia, kutyaetológia, valamint a kiégés és a humor kapcsolata az első részben.

A vendégek a megszólalás sorrendjében: Ecsedi Boglárka, Gergely Dávid, Sánta Anna, Erdős Sándor, Vékony Kata és Beöthy-Molnár Kinga.

A második rész a csapat másik felével jövő héten jön majd.

A FameLab magyarországi fordulóját a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezi.

Hivatkozások:
Virtuális valóság a magyar kórházakban (korábbi interjú Erdős Sanyival): http://bit.ly/2Jbhf1e
Az Onco VR facebook oldal: https://bit.ly/32cP21p
Kutyaetológia a Ha jobban belegondolsz kvízműsorban: https://bit.ly/2FoQFju

Köszönöm, ha jelképesen előfizetsz a Szertár tartalmakra:
bit.ly/szertarpatreon
Kövesd a Szertárt...
...YouTube-on: bit.ly/szertar_yt
...Facebookon: bit.ly/szertar_fb
...Instagramon: bit.ly/szertar_ig
Vagy itt a...
...Twitterem: bit.ly/rblc_tw
20 perccel a jövőbe
20 perccel a jövőbe
Kaszt.hu
128: Vaugmented reality
Óvatosan bánjunk az okos erényövekkel, a teknőstojásokkal, a katonakutyákkal, a hunyorgó macskákkal, a jetsuitokkal, a mosogatórobotokkal, a szuperdisznókkal, nemkülönben a fegyveres hexakopterekkel. Jegyzetek Meghekkelhető az okos erényöv (https://telex.hu/tech/2020/10/06/qiui-cellmate-okos-erenyov-biztonsagi-res-kiberbiztonsag), bővebben a Verge-ön (https://www.theverge.com/2020/10/6/21504019/internet-enabled-male-chastity-cage-cellmate-qiui-security-flaw-remotely-locked) Okostojás az orvvadászok ellen: InvestEGGator (https://www.sciencemag.org/news/2020/10/endangered-baby-sea-turtles-may-have-new-savior-gps-eggs) AR-szemüveg kutyáknak (https://www.businessinsider.com/us-army-new-goggles-will-make-dogs-better-in-battle-2020-9) Így barátkozz macskákkal (https://qubit.hu/2020/10/09/hogyan-tudunk-a-legkonnyebben-osszebaratkozni-egy-macskaval) Mesterséges retinát fejlesztett egy magyar tudós (https://infostart.hu/tudomany/2020/10/07/oriasi-lepest-tett-egy-magyar-tudos-az-emberi-vaksag-elleni-harcban) A hegyimentés jövője: jetsuit (https://singularityhub.com/2020/10/11/watch-a-jet-suit-pilot-glide-up-a-mountain-in-a-test-for-wilderness-paramedics/) Mosogatórobot időseknek (https://bitport.hu/ezzel-a-toyota-robottal-jobban-lehetne-csajozni-mint-egy-ferrarival) A hét címe rovat A trágyaszag sem zavarja az Nvidiát, ha az önvezetésről van szó (https://bitport.hu/a-traktorgyartasba-is-bevonul-az-nvidia), egyébként itt beszéltünk az önvezető traktorról (https://kaszt.hu/20perc/99) Népességrobbanás az amerikai elvadultdisznó-populációban: támadnak a szuperdisznók? (https://www.popularmechanics.com/science/animals/a34227913/america-feral-hog-population-increase-super-pig-problem) Szép álmokat rovat Duplacsövű shotgunnal ellátott drónok a brit hadseregben (https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a34239388/new-urban-combat-drone-is-a-shotgun-toting-hexacopter/) Önkéntes Hírlevél itt. Tehát nem kötelező! (http://eepurl.com/g7Bfd1)
55 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu