De Perfecte Podcast #19: Ronald Grossey
Play • 1 hr 10 min

Denk je aan Suske en Wiske, dan komt de naam Ronald Grossey misschien niet als eerste bij je boven. Toch is de stripreeks gedurende zijn carrière meerdere malen op zijn pad gekomen. Zo werd hij meerdere keren ingeschakeld als scenarist voor Studio Vandersteen, schreef hij een geweldig boek over de carrière van Willy Vandersteen vanaf het moment dat Suske en Wiske verschenen tot aan de dood van de tekenaar. En hij was hoofdredacteur van het Suske en Wiske weekblad, wat in een enorme oplage door Nederland en België werd verspreid.

Eind november verscheen er een Suske en Wiske hommage-album in de stijl van De Blauwe Reeks, wat de verhalen zijn die Willy Vandersteen tekende voor het tijdschrift Kuifje. Grossey schreef het verhaal en striptekenaar Dirk Stallaert vormde het om tot een stripverhaal. Dat werd 'De Verdwenen Joker'. Het is dan ook van meerwaarde voor je luisterbeleving om het album erbij te hebben, dus haal 'm in huis.

--> Bestel de softcover
--> Bestel de hardcover inclusief achtergronddossier

Beide heren zijn te horen in deze 19e aflevering van De Perfecte Podcast. De leeslijst voor deze aflevering van de podcast vind je in het artikel op de website, samen met meer begeleidend beeldmateriaal.

Wil je een bijdrage leveren aan De Perfecte Podcast, word dan Vriend van de Show of doe een donatie via Patreon.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/deperfectepodcast/message
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu