Circl podcast
Circl podcast
Dec 14, 2019
Circl college tour - From restorative to regenerative
Play • 41 min

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in dit college: Geanne van Arkel

Klimaatverandering is een uitdaging die ons allemaal raakt, als individuen en organisaties. Hoe kun je ervoor in actie komen? Door de kennis van de natuur en circulair denken te combineren. Geanne van Arkel, MVO manager van het jaar en Head of Sustainable Development bij Interface neemt je in dit college mee in haar praktijkervaring en lessons learned. Al in de jaren '90 raakten ze bij Interface geïnspireerd door Paul Hawken die met zijn boek The Ecology of Commerce bewijst dat ecologie en economie kunnen samengaan als je leert van de natuur. Het recent gelanceerde Project Drawdown laat zien hoe we radicaal onze CO2 voetprint kunnen terugbrengen én tegelijkertijd de Sustainable Development Goals kunnen realiseren.

Hoe integreer je deze holistische aanpak in je circulaire ambitie en wat kun je concreet doen? Hoe bouw je als een bos en functioneert je product als plant? Met wie werk je samen en hoe krijg je mensen mee? Je leert het in dit college!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu