119. Asuntosijoittajaksi abivuonna Antti Valkeinen Osa 1
41 min

Lari Lehto #115 ehti pitää nuorimman Ostan Asuntoja Podcastin vieraan titteliä vain muutaman viikon, kunnes Antti Valkeinen nappasi tittelin haltuunsa. Molempia yhdistää kuitenkin nuorena aloitettu yrittäjyys. Antti pisti oman toiminimensä pystyyn jo teini-iässä aloitettuaan kauppamiehen hommat sitä ennen jo ala-asteella. Tuttuun tungettelevaan tapaani minua kiinnosti tietää, miten teini-ikäinen yrityksen perustamisidean lisäksi selvitti kaikki tiedot, mitä toiminimen perustamiseen ja hallinnolliseen pyörittämiseen liittyy.

Monia nuoria ja vähän vanhempiakin mietityttää se, miten ihmeessä ensimmäisen sijoitusasunnon omarahoitusosuuden saa kaavittua kasaan. Anttia ihmetytti vielä enemmän, miten ihmeessä saa pankin lainaamaan loput. Henkistä apua löytyä Ostan Asuntoja Podcastin vierailta ja erityisesti jo 2 kertaa vieraana olleelta Roni Arvoselta.

Antin kanssa juttelimme Osassa 1

  • miten matka lainalupaukseen asti eteni
  • miten 1. sijoitusasunto löytyi
  • mitä sijoitusasunnon ostaminen vuokralaisineen tarkoitti käytännössä
  • miten ajatus toisen sijoitusasunnon ostamisesta eteni armeijan tulotasolla

Jälleen kerran inspiroiva tarina siitä, miten "ei käy" -asenteet romukoppaan heittämällä mahdottomiltakin tuntuvat asiat kääntyvät ensin unelmaksi ja sitten käytännöksi.

Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Asiakaskokemusvideoita Peabin sivuilta, mukana myös asuntosijoittajia

* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Joonas Orava, Olli Turunen - Osta, vuokraa, vaurastu; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja * 

Marko Kaarto - ”Sijoita Asuntoihin! Aloita, kehity, vaurastu”; Adlibris Nidottu *

Robert Kiyosaki - Rich Dad, Poor Dad; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible *

Asuntosalkunrakentaja.fi, Sijoitusasunnot.com

Keni Kuusisto

Antti Valkeinen LinkedIn, Twitter, Instagram

Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112

Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Kannattaako sijoitusasunnot ostaa yrityksen kautta? – YouTube #134

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Tiukan budjetin asuntosijoittajalle 3 varallisuuden kasvattamisajatusta – Blogi #222

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Psykopodiaa-podcast
Psykopodiaa-podcast
Nina Lyytinen
50. Lääkärien mielen hyvinvointi ja avun hakemisen tabu. Vieraina Anni Saukkola ja Katri Laine.
Lääkäreillä kynnys avun hakemiseen mielenterveyden ongelmiin on muita korkeampi. Tekijöinä tämän taustalla voivat olla mm. yleinen mielenterveysongelmiin liitetty stigma, ammatillinen väheksyntä ja omat sisäiset pelot. Tässä jaksossa vierainani ovat lääkäri ja somevaikuttaja Anni Saukkola ja psykologi, psykoanalyytikko Katri Laine. Keskustelemme heidän kanssaan lääkärien mielen hyvinvoinnista ja avun hakemisen tabusta. On tärkeä muistaa, että kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Ei edes ammattiauttajan. Apua voi hakea ja ottaa vastaan. Ammattiroolista luopuminen ja avun tarvitsijan rooliin asettuminen voi nostaa pintaan turvattomuuden tunteita. Lääkärit voivat lykätä hoitoon hakeutumista leimaantumisen pelon ja ammatillisen väheksynnän johdosta. Auttamisen ammattilaisen on tärkeä oppia tunnistamaan myös omia rajoja ja stressireaktioita. Pohdimme jaksossa mm. seuraavia kysymyksiä: - Millaisia mielenterveyden haasteita lääkäreillä on? - Minkälaisia altistavia tekijöitä niiden taustalla on? - Miksi lääkärit hakevat muita harvemmin apua mielenterveyden ongelmiin? - Miksi se on ongelma, laajemminkin? - Miten asiaan voisi vaikuttaa lääketieteen opintojen aikana tai ammattikunnan sisällä? - Miten avun hakemisen kynnystä voisi madaltaa terveydenhuollon työpaikoilla? Jakson linkit: Kannattaa lukea myös tämä: Lauri Kivikoski (2020). Henkilökohtainen kutsu psykiatristen sairauksien stigman murtamiseksi. Näkökulma 13.11.2020 Lääkärilehti, 46/2020 vsk 75, s. 2444-2445. https://www.laakarilehti.fi/ajassa/nakokulmat/henkilokohtainen-kutsu-psykiatristen-sairauksien-stigman-murtamiseksi/ Anni Saukkola Instragramissa: https://www.instagram.com/laakari.anni Anni Saukkola Facebookissa: https://www.facebook.com/anni.saukkola Anni Saukkola LinkedIn:ssa: https://www.linkedin.com/in/anni-saukkola-6bb712146/ Anni Saukkola on myös yksi Tiedenaiset ry:n perustajista: https://www.tiedenaiset.fi/tietoa-meista Katri Laine LinkedIn:ssa: https://www.linkedin.com/in/katri-laine-2980202/ Katri Laineen esittely psykoterapeuttina: https://www.terveystalo.com/fi/References/Specialist/?Specialist=41294&Name=Katri-Laine Katri Laine oli vieraana myös Psykopodiaan kuunneillummassa jaksossa: 14. Itsetunto ja sen vahvistaminen: https://www.ninalyytinen.fi/psykopodiaa/itsetunto-ja-sen-vahvistaminen ----- Jos pidit tästä jaksosta olisin kiitollinen, jos jaat sen somessa kavereillesi ja jos jätät arvion siinä palvelussa missä tätä kuunteletkin! Muista myös tilata Psykopodiaa, niin et missaa uusia jaksoja! Seuraa Psykopodiaa myös somessa: Facebookissa @Psykopodiaa: https://www.facebook.com/psykopodiaa/ Instragramissa @Psykopodiaa: https://www.instagram.com/psykopodiaa/ Nina Lyytinen Twitterissa: https://twitter.com/LyytinenNina Nina Lyytinen LinkedIn:ssa: https://www.linkedin.com/in/lyytinennina/ Psykopodiaa-podcastin verkkosivut: http://psykopodiaa.fi Psykodiaa-podcastin emännän, psykologi Nina Lyytisen verkkosivut: https://ninalyytinen.fi
51 min
#rahapodi
#rahapodi
Nordnet
Tesla ryminällä indeksiin | #rahapodi 223
Tesla on yksi historian isoimpia lisäyksiä S&P 500 -indeksiin. Yli 400 miljardin dollarin markkina-arvollaan Tesla rymisee heittämällä indeksin suurimpien yhtiöiden kärkipäähän. Martin ja Miikka pohtivat tuoreimmassa #rahapodi-jaksossa, mitä tämä tarkoittaa indeksiin sijoittavien rahastojen ja rahastosäästäjien kannalta. Jakson kuumana perunana myös vinkit autoiluun ja autoilun verotukseen. Kannattaako sähköauto hankkia? Hakisiko Volvon Ruotsista? Miten Suomen autokanta voidaan uudistaa tekemällä pieniä muutoksia autoveroon? Kuuntele #rahapodi 223 ja liiku fiksummin! 0:00 Tesla S&P 500 -indeksiin 21:41 Autoilu Suomessa 42:50 Ehdotus valtiolle 52:31 Fees & Money; Miksi yritys maksaa/ei maksa osinkoa? Vastuunrajoitus. Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta. Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty. Nordnet eri kanavissa: Kotisivut: www.nordnet.fi Nordnet Blogi: blogi.nordnet.fi/ Facebook: www.facebook.com/nordnetsuomi/ Twitter: www.twitter.com/nordnetfi Youtube: www.youtube.com/nordnetsuomi Instagram: www.instagram.com/nordnetsuomi/ Linkedin: www.linkedin.com/company/nordnet-bank-ab
59 min
futucast
futucast
futucast
Hjallis Harkimo | Onko Politiikka Rikki? #136
Tässä jaksossa on vieraana liikemies, Kansanedustaja ja konkaritubettaja Hjallis Harkimo. Vaikka Hjallis saapui studiolle ilman vlogi-tiimiään, ja kaikki ilmaisen promon toiveemme putosivat studion lattialle ahneen pettymyksen kyyneleinä, keskustelustamme tuli kuitenkin hyvä. Tässä jaksossa käydään läpi Hjalliksen uraa ja ajatuksia politiikasta, yrittämisestä ja Suomesta. Miksi politiikassa menestyy nykyään politiikan maailman ulkopuolelta tulleita ihmisiä, Suomessakin? Mistä se kertoo? Mitä kysymyksiä tai ajatuksia tämä herättää sinussa? Onko politiikan tehottomuus sen yksi keskinäisempiä ongelmia? Tai onko demokratiassa syntyvä erimielisyyksien kitka päinvastoin vapaan ja stabiilin maan tunnusmerkki? Toimivatko nämä yhdessä? --- Jakson sponsorina Aktia Me haluamme olla se hyvä pankki. Ja erinomainen varainhoitaja. Olemme aina ajatelleet pidemmälle. Kasvattaneet tavallisten ihmisten vaurautta ja luoneet taloudellista riippumattomuutta jo kahdensadan vuoden ajan. Maailma ympärillämme muuttuu ennennäkemättömällä vauhdilla. Siksi tarvitaan rohkeaa ajattelua ja vastuullisia tekoja. Meistä hyvinvointi ja vauraus eivät ole vain harvojen etuoikeus. Vastuullinen vaurastuminen kuuluu jokaiselle. Se luo hyvinvointia niin sinulle kuin tuleville sukupolvillekin. Ja jos etsit Pohjoismaiden parasta varainhoitajaa, älä mene merta edemmäksi. Paras löytyy läheltä. Suomalainen Aktia. On aika unelmoida ja kääriä hihat, sillä oikeissa käsissä unelmista tulee totta. Aktia. Ajattele pidemmälle. https://www.aktia.fi/fi/henkiloasiakkaat --- Osallistu keskusteluun Twitterissä: https://twitter.com/futucast Lyhyet klipit Instagramissa: https://www.instagram.com/futucast/ Jaksot videon kera Youtubesta: https://www.youtube.com/channel/UCQPojdjir3suCXQA_09P0ag Siistit nettisivut: https://www.futucast.com
52 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu